Ντόμπριντ: Πιθανή λύση η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

«Έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην ανταγωνιστικότητα» σημειώνει

«Μακροπρόθεσμα, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μια πιθανή εναλλακτική λύση και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag».

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα» υποστηρίζει ο κ. Ντόμπριντ.
Στον ίδιο τόνος συμπληρώνει πως «τώρα μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως και πριν, ότι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μία πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα».

«Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να π��στεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός Ευρωζώνης» σημειώνει και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να θέσει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ελεγχόμενης πτώχευσης και εξόδου χωρών από τη νομισματική ένωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top