Τροπολογία για λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Ρυθμίζονται οι οφειλές από τις Περιφέρειες προς τους μεταφορείς

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που έχει λάβει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, δίνει η κυβέρνηση, με τροπολογία η οποία προωθείται από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Με αυτήν ρυθμίζονται τα οφειλόμενα των Περιφερειών προς τους μεταφορείς των μαθητών και όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, επιλύονται προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας με σημαντική εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει την ερχόμενη εβδομάδα 25.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ προς τις Περιφέρειες για την αποπληρωμή των οφειλών του σχολικού έτους 2011-2012.

Θα κατανείμει επίσης 5.000.000 ευρώ στους δήμους της χώρας που εκτελούν μεταφορά μαθητών, για το σχολικό έτος 2012-2013, καθώς οι δήμοι έχουν ήδη εξοφληθεί για τη μεταφορά μαθητών για το προηγούμενο σχολικό έτος.

Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε από την πλευρά του να καταβάλει άμεσα τα 58.000.000 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις Περιφέρειες, μέρος των οποίων αφορά στη μεταφορά μαθητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top