Μ. Κεφαλογιάννης: για τον Α. Τσίπρα «λεφτά υπάρχουν»

Κριτική και από το ΥΠΟΙΚ για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το φορολογικό του πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες βράδυ​, άσκησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Είναι σαφές πως για τον κ. Τσίπρα “λεφτά υπάρχουν”. Δε μας λέει, όμως, πόσα υπάρχουν και από πού θα τα βρει. Παρουσιάζοντας το φορολογικό “πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε τη συνήθη τακτική του: αοριστίες, αντιφάσεις και προσλήψεις» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Κατά τον Γραμματέα της ΝΔ, «ο πραγματικό�� του στόχος είναι να ανακόψει την επιστροφή των καταθέσεων, να εκδιώξει κάθε επενδυτή από την Ελλάδα και να “σκοτώσει” οικονομικά, με τους υπέρογκους φόρους, τη μεσαία τάξη. Γι’ αυτό και προτείνει, για παράδειγμα, φορολόγηση περιουσίας πάνω από 300.000 ευρώ, που –αν είναι δυνατόν- περιλαμβάνει και τις καταθέσεις και αύξηση έως και 42% του συντελεστή στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα» .

Ο κ. Κεφαλογιάννης καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Είναι προφανές ότι στην πρότασή του, ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει τίποτα ούτε για το πόσο θα μειώσει το Φ.Π.Α. ούτε από πού θα βρει τα λεφτά. Αυτά είναι οικονομικά για κόμικς. Και δεν κοστίζουν τίποτα, ειδικά για τους “φωστήρες” του ΣΥΡΙΖΑ».


Κριτική και από το ΥΠΟΙΚ

Κριτική στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα άσκησε και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο τις χαρακτήρισε «ανεδαφικές, απροσδιόριστου κόστους και ημιτελείς».
Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει επίσης ότι οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχουν ως κοινό παρονομαστή την αλήστου μνήμης αντίληψη ‘λεφτά υπάρχουν’, τα οποία τα εντοπίζει στη φοροδιαφυγή και την φοροαπαφυγή, χωρίς όμως να λέει πόσα είναι, πόσα θα πάρει, πότε και πώς;».

Ζητά επίσης να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιες φοροαπαλλαγές θα καταργήσει. «Μήπως αυτές που είναι για τους αγρότες, για τα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές, ή τις δωρεές; Λέει θ�� φορολογήσει τις επιχειρήσεις και προβάλλει την λαϊκίστικη αντίληψη θα τα πάρουμε από τους πλούσιους. Ξεχνά ή αγνοεί ότι, σήμερα, το 3% των φορολογουμένων που έχουν το 15% των εισοδημάτων, πληρώνουν το 35% των φόρων. Δηλαδή οι πλούσιοι κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνουν όλους τους φόρους; ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top