Φως στο σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης των Ολυμπιακών Αγώνων ζητά ο πολιτικός κόσμος

Να σπάσει η ομερτά ζητούν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής

Να σπάσει η ομερτά της σιωπής για την σκανδαλώδη υπόθεση της εκτόξευσης του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, ζητούν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Εκτιμώντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 εξελίχθηκαν σε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων που καταχρέωσε τον προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή κρίση, ζητούν εδώ και τώρα να πέσει φως στην υπόθεση. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο α��ολογισμός της οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004" και η μαύρη τρύπα μισού δις ευρώ, που κάλυψε ο κρατικός προϋπολογισμός.

«Λείπουν πολλά εκατομμύρια, έγιναν φοβερές σπατάλες σε δεξιώσεις, σε ενοικιάσεις αυτοκίνητων με απευθείας αναθέσεις, δεν είναι ούτε της κ. Αγγελοπούλου, ούτε δικά μου τα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ κ. Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας να δοθούν αναλυτικοί πίνακες με τις δαπάνες του "Αθήνα 2004" ώστε να αποκαλυφθεί αν τελικά έγιναν σπατάλες σε δεξιώσεις και απευθείας αναθέσεις εκδηλώσεων, όπως έχει καταγγελθεί δημόσια. Πολλοί βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να μείνουν χωρίς διερεύνηση οι καταγγελίες για υπερκοστολογήσεις και σπατάλες στην προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς ορισμένες εκτιμήσεις ανεβάζουν το συνολικό κονδύλι στα 30 δις ευρώ.

«Αντί κάποιοι να κάνουν κριτική εκ του μακρόθεν για περιόδους που και οι ίδιοι έχουν ευθύνες για τα πράγματα, καλό θα είναι να αναζητήσουμε τι έγινε σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα , όπου δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, όπως στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων» επισήμανε επίσης ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κοντογιάννης, ενώ το ίδιο αίτημα υποστηρίζουν δύο ακόμη βουλευτές του ίδιου κόμματος, η κ. Φ. Πιπιλή και ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.
Ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ, που ήταν στην εξουσία μέχρι το 2004, όταν γινόταν η προετοιμασία των Αγώνων, ζητούν να πέσει φως στην σκανδαλώδη εκτόξευση του κόστους. Στελέχη όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Γιώργος Ντόλιος έχουν, με δημόσιες δηλώσεις τους, ζητήσει, να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Δεκάδες μεγάλα έργα που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα, κόστισαν 10 και 20 φορές πάνω από τον αρχικό τους προϋπολογισμό. Όμως κανείς δεν έδωσε μέχρι σήμερα εξηγήσεις για όλη αυτή τη σπατάλη.

Να διερευνηθεί με ακρίβεια το κόστος και η οικονομική διαχείριση που έγινε ζητούν στελέχη και από τη Δημοκρατική Αριστερά. «Επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν 8,5 δις ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε πάνω από 4 φορές σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό που ήτ��ν 2 δις. Όμως ανεπίσημες εκτιμήσεις για το σύνολο των δαπανών που περιλαμβάνουν και έργα τα οποία έγιναν με αφορμή τους Αγώνες ανεβάζουν τη "λυπητερή" στα 30 δις ευρώ» τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γρ. Ψαριανός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει με ερώτηση του προέδρου του και κορυφαίων στελεχών, την σε βάθος εξέταση της υπόθεσης.

«Δυστυχώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τα σημερινά χάλια της χώρας και για το πρόβλημα της υπερχρέωσης» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης.
«Η οικονομία έφθασε εκεί που έφθασε λόγω της διαχρονικής σπατάλης στο δημόσιο χρήμα» σημείωσε ο κ. Μελάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η μεγαλομανία κάποιων, οι υπερκοστολογήσεις και η παντελής έλλειψη ελέγχων στοίχισαν ακριβά και στην εθνική οικονομία και στον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Με βάση τα επίσημα στοιχεία ο κάθε πολίτης πλήρωσε 850 ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με βάση όμως τους υπολογισμούς για το σύνολο των έργων που έγιναν με αφορμή τους Αγώνες, ο κάθε Έλληνας πλήρωσε και πληρώνει μέχρι σήμερα, ένα βαρύ τίμημα, της τάξης των τριών χιλιάδων ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top