Αποκάλυψη: Αυτά συζήτησαν τρόικα και Στουρνάρας – Νέο ραντεβού την Τετάρτη

Περιμένουν αναλυτικά στοιχεία οι τροϊκανοί - Τι αναφέρθηκε για απολύσεις

Αποκάλυψη: Αυτά συζήτησαν τρόικα και Στουρνάρας – Νέο ραντεβού την Τετάρτη

Για τις απολύσεις στο δημόσιο, την πορεία των εσόδων, τη φοροδιαφυγή αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις συζήτησαν Στουρνάρας και τρόικα, σε συνάντηση που κράτησε –όπως σας έχουμε αναφέρει- σχεδόν 2 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού επιτελείου, δεν λήφθηκε καμία απόφαση για κανένα ζήτημα: «Η συνάντηση ήταν εφ’ όλης της ύλης. Έχουν μία πρώτη εικόνα των συναντήσεων των τεχνικών κλιμακίων. Τους λείπουν αρκετά στοιχεία, ώστε να έχουν την πλήρη εικόνα. Γι' αυτό και η συνάντηση στο Υπουργείο θα επαναληφθεί μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη» αναφέρει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, καταγράφοντας το πολύ καλό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα αναγνώρισε τις προσπάθειες και την πρόοδο που έχει επιτύχει τελευταία η κυβέρνηση σε αρκετά θέματα, ωστόσο θα περιμένει να πάρει στα χέρια της αναλυτικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό και την πορεία των μεταρρυθμίσεων: «Δεν καταλήξαμε σε τίποτε, σε καμία από αυτές τις ενότητες, γιατί δεν έχουν πλήρη στοιχεία για καμία από αυτές τις ενότητες. Δεν συζητήθηκε ούτε το θέμα των απολύσεων, γιατί θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συζητήθηκε όμως η ενότητα της λειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών».

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει πως η τρόικα αναγνωρίζει πλέον «πάρα πολύ την κοινωνική διάσταση της ανεργίας» και θα συζητήσει με το υπουργείο Εργασίας «λύσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αξιοποιώντας πόρους που υπάρχουν διαθέσιμοι». Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και η ανακεφαλαιοποίηση «ήταν μέρος της συζήτησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top