ΚΚΕ για συμφωνία Cosco-HP: Απειλούνται με νέα μέτρα οι εργατοϋπάλληλοι στο λιμάνι

«Καμία αξία οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις»

Νέα μέτρα για τους εργατοϋπάλληλους στο λιμάνι του Πειραιά «βλέπει» το ΚΚΕ πίσω από τη συμφωνία Cosco-HP για την ανάδειξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων.

«Η επιχειρηματική κινεζοαμερικανική συμφωνία στηρίζει τα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης για ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η ελληνική κυβέρνηση θα φορ��ώσει με νέες θυσίες το λαό. Απειλούνται με νέα μέτρα οι εργατοϋπάλληλοι στην ευρύτερη περιοχή το λιμανιού του Πειραιά και οι αυτοαπασχολούμενοι με κλείσιμο μαγαζιών» τονίσει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το κόμμα του Περισσού, ζητώντας ανατροπή της εξουσίας και κοινωνικοποίηση των λιμανιών.

«Καμία αξία οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις»

«Άνευ αξίας» χαρακτηρίζει, εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση του το ΚΚΕ τις διαψεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο, καλώντας το λαό σε απόρριψη της πολιτικής των δανειστών.

«Οι διαβεβαιώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν έχουν καμία αξία. Στα διλήμματα που θέτουν εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ, απολύσεις ή επιβολή νέων φόρων, πληρωμή των εξοντωτικών φόρων ή νέα μείωση μισθών, ο λαός πρέπει να απαντήσει με τη συνολική απόρριψη της πολιτικής τους και του φιλομονοπωλιακού δρόμου ανάπτυξης» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top