Ιωαννίδης: Να πολεμήσουμε όλοι μαζί για την πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ανακοίνωσε αύξηση των επιχορηγήσεων κατά 11 εκ. ευρώ στις ομοσπονδίες

Κατά 11 εκατομμύρια ευρώ θα είναι, τελικά, αυξημένος ο προϋπολογισμός των αθλητικών ομοσπονδιών, όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο νέο κτίριο όπου στεγάζεται πλέον το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο Μαρούσι.

«Στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές αβάντες στους προϋπολογισμούς. Εγώ δεν κάνω σε κανέναν. Θα κοιτάξουμε να πάνε τα χρήματα εκε�� που πραγματικά πρέπει» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι με το νέο νόμο θα ισχύσουν αναδρομικά -από το 2008- τα κίνητρα των αθλητών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. «Κάναμε λάθος το 2008 και τώρα το διορθώνουμε με το νέο νόμο» τόνισε.

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν δύο Αθλητικά Σχολεία, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, στα οποία θα υπάρχει και τμήμα ΑμεΑ, ενώ σχετικά με το θέμα της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι συνεχίζεται κανονικά.

Από τον υφυπουργό Αθλητισμού δεν ξέφυγε και η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να βγει η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020: ��Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να μην ισχύσει αυτή η απόφαση. Η πάλη είναι ευγενικό άθλημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top