Σαμάρας: Υπάρχουν δυνάμεις που οραματίζονται μια άλλη Ελλάδα

«Έχουμε τεράστιο δυναμικό. Να το αναδείξουμε προς όφελος των επόμενων γενεών»

Σαμάρας: Υπάρχουν δυνάμεις που οραματίζονται μια άλλη Ελλάδα

«Υπάρχουν δυνάμεις που οραματίζονται μέσα στην κρίση μια άλλη Ελλάδα» τόνισε από το βήμα του Ιδρύματος Ωνάση ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.

«Η παρουσίαση που μόλις είδαμε για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου έχει ένα σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα. Δείχνει ότι υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας μας που μέσα στο ζόφο αυτής της κρίσης οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς. Οραματίζονται την Αθήνα μας αλλιώς» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Δείχνει ότι έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό, που μπορούμε να το αναδείξουμε προς όφελός μας, προς όφελος κυρίως των επόμενων γενιών, αλλά και για να αλλάξει η εικόνα του κόσμου για την Ελλάδα, η αυτοπεποίθησή μας και γιατί όχι και η αυτοεκτίμησή μας».

«Το έργο εκτός από την ανάπλαση έχει και κατασκευή γραμμής τραμ από το Σύνταγμα ίσα με την πλατεία Αιγύπτου. Το συνολικό έργο της ανάπλασης και της κατασκευής του τραμ υπολογίζεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ. Θα τα βρούμε από τα κοινοτικά κονδύλια, είμαι εδώ ακριβώς για να υπογραμμίσω αυτή την δέσμευση» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top