ΣΥΡΙΖΑ: έχασε την ευκαιρία ο Σαμαράς να πει στον Ολάντ για το λάθος

Κεδίκογλου: ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ που ξένοι ηγέτες στηρίζουν την Ελλάδα

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης σήμερα με αφορμή τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ολάντ στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υποστήριξε: «Σε άλλη μια συνάντηση διεθνούς επιπέδου, χάθηκε η ευκαιρία να διατυπώσει η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς, αυτό που πλέον και οι δανειστές παραδέχονται ως «λάθος». Η κυβέρνηση όφειλε να θέσει το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα , να υπενθυμίσει στον Γάλλο πρόεδρο τα όσα προεκλογικά έλεγε και ο ίδιος για τα αδιέξοδα και τις στοχεύσεις των ασκούμενων κυρίαρχων πολιτικών λιτότητας.

Αντ’ αυτού, ακούσαμε πάλι τον Πρωθυπουργό να επιμένει συνειδητά στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και το Γάλλο Πρόεδρο να δηλώνει «παρών» σε αυτή τη διαδικασία με πολλά ερωτήματα να γεννιούνται για τις προς ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις, όπως αυτή του νερού, καθώς και για άνευ χρησιμότητας, ιδιαίτερα για αυτή την περίοδο, αγορές φρεγατών.

Η κοινωνία ωστόσο δεν στέκεται απαθής στις εξελίξεις και με τη μεγαλειώδη, μαζική και ειρηνική σημερινή διαδήλωση έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα για να αναστραφεί αυτή η πορεία και να διεκδικήσει μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, στον αντίποδα της εφαρμοζόμενης μνημ��νιακής πολιτικής».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπός της κ. Σ. Κεδίκογλου απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται κάθε φορά που η χώρα βρίσκει ξένους ηγέτες που στηρίζουν αποφασιστικά την Ελλάδα και την Εθνική μας προσπάθεια. Θα προτιμούσε τη χώρα απομονωμένη και αυτό ακριβώς επιδιώκει. Δεν θα το επιτρέψουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top