Δρομολογήθηκαν αποφάσεις δήλωσαν Βενιζέλος- Κουβέλης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους, εκτός Δημοσίου οι επίορκοι

Δρομολογήθηκαν αποφάσεις  δήλωσαν Βενιζέλος- Κουβέλης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Πρώτη ανάρτηση 20.37


Η καταπολέμηση της ανεργίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης κατά τη συνάντηση δρομολογήθηκαν αποφάσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων, τη διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

«Θέλαμε να αφιερώσουμε τη σημερινή συνάντηση στην πραγματική οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις στην οικονομία ξεκινούν από τις τράπεζες, ώστε να υπάρξει παρέμβαση στους χρηματοδοτικούς θεσμούς από τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Δεύτερο μεγάλο μέτωπο κατά τον κ. Βενιζέλο είναι η ανεργία, ειδικά των 400 χιλιάδων που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο στην οικογένειά τους. Αναφέρθηκε επίσης στον στόχο να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα που να καλύψει 700. 000 ανέργους, μέσω ΕΣΠΑ, ενώ τώρα όλα τα προγράμματα καλύπτουν περίπου 150.000 εργαζόμενους.

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να υπάρξουν βελτιώσεις στις προτάσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες. Ανέφερε ακόμη ότι ζήτησε να υπάρξουν εμβληματικές κινήσεις για την ανάπτυξη (όπως για τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα ναυπηγεία) και να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση για να μην υπάρξει «φιλολογία για απολύσεις».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης ανέφερε από την πλευρά του ότι έγινε πολύ ειδική συζήτηση για τα ζητήματα της ανεργίας, ότι κανείς άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός του συστήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ότι θα προχωρήσει η επανακατάρτιση ανδρών και γυναικών. «Η ανεργία καταπολεμάται κυρίως με την ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Όπως πρόσθεσε, υπάρχει όντως πρόβλημα με τη χρηματοδότηση της αγοράς και πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες, ενώ επιβεβαίωσε, όπως και ο κ. Βενιζέλος, ότι είναι υπό εξέταση πρόσθετα μέτρα για τους αγρότες.

Για το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο ανέφερε: «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις, η κινητικότητα προσώπων και δομών μπορεί να δώσει την απάντηση. Η μεταρρύθμιση προχωράει και στο μέτρο αυτό εντάσσεται και η απομάκρυνση όλων όσων υπήρξαν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι».

Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών συμμετείχαν ο υπουργ��ς Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, οι οποίοι αναφέρθηκαν εν συντομία στις δράσεις της κυβέρνησης κατά της ανεργίας, που είναι και το κύριο θέμα της συζήτησης των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.
Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, το οποίο θα εισαχθεί σύντομα προς συζήτηση στη Βουλή. Ο ίδιος παρέπεμψε πάντως για πιο αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας στους πολιτικούς αρχηγούς.
«Κάναμε μία λεπτομερή κουβέντα για την ελληνική οικονομία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε και για την ανεργία» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.
Σχετικά με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για το ίδιο ζήτημα ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε τους πόρους… Ο στόχος είναι να μειωθεί η ανεργία και κυρίως η ανεργία των νέων».
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από mega
​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top