Κουβέλης: Δέσμη μέτρων για την ανεργία με αναπροσανατολισμό του ΕΣΠΑ

Πρότεινε -μεταξύ άλλων- αύξηση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας

Πλαίσιο πολιτικών κατευθύνσεων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας, με αναπροσανατολισμό του ΕΣΠΑ, θέτει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
«Οι δράσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αύξηση του χρόνου για την επιδότηση της ανεργίας, διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανέργων σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις, ένταξη σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, επιδότηση της εργασίας και στοχευμένη κατάρτιση», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι η ανεργία έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις.
Ο κ. Κουβέλης προσθέτει ότι η χρηματοδότηση των δράσεων θα προκύψει μέσα από την επανεξέταση του προσανατολισμού των πόρων του ΕΣΠΑ και τη διοχέτευση των πόρων από την εισφορά αλληλεγγύης σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας.
«Έχουμε επεξεργασμένες προτάσεις και με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες προωθούμε τη λήψη αυτών των μέτρων», καταλήγει ο κ. Κου��έλης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top