«Καρφώνει» Παπακωνσταντίνου πρώην συνεργάτης του για τους χειρισμούς του!

«Έπρεπε να είχε πρωτοκολλήσει το CD» κατέθεσε στην προανακριτική

Η πρώτη σοβαρή διαφοροποίηση από τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου εκ μέρους συνεργατών του, το διάστημα που ήταν υπουργός, καταγράφηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, σχετικά με την τακτική του στο ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Αναστάσιος Μπάνος, νομικός σύμβουλος του Κράτους και επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ότι ο ίδιος, αν ήταν στη θέση του πρώην υπουργού, θα είχε πρωτοκολλήσει το διαβιβαστικό του cd με τη λίστα που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με κλητήρα της ελληνικής πρεσβείας.

Ο κ. Μπάνος φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 τηλεφώνησε στον κ. Παπακωνσταντίνου και τον προέτρεψε να αποκαλύψει το πρόσωπο στο οποίο έδωσε το cd προς φύλαξη (και το οποίο δεν αποκάλυψε κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Υποστήριξε μάλιστα ότι τον προειδοποίησε πως «αν δεν το κάνει στοχοποιούμαστε όλοι».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπάνος, για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Παπακωνσταντίνου του δήλωσε ότι θα απαντήσει θεσμικά στη Βουλή. «Τον παρακολούθησα στην Ολομέλεια αλλά δεν είπε τίποτα», πρόσθεσε.

Φέρεται επίσης να δέχθηκε ερωτήσεις από μέλη της προανακριτικής για τη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη, τον κ. Παπακωνσταντίνου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Μπάνος απάντησε ότι κατά τη σύσκεψη αυτή υποστήριξε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Ελβετία, επειδή η λίστα έφθασε στην Ελλάδα με άτυπη διαδικασία. Ανέφερε ακόμα ότι το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία της λίστας για να κάνει έρευνα το ΣΔΟΕ σχετικά με το οικονομικό τους προφίλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top