Ειρήνη Ημίν! Μέρα Αγάπης και αυτοί πετούν βέλη… βίας!Δείτε το χαμό που έγινε πάλι στη Βουλή!

Βαριά πυρά με αφορμή την κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου

Ειρήνη Ημίν! Μέρα Αγάπης και αυτοί πετούν βέλη… βίας!Δείτε το χαμό που έγινε πάλι στη Βουλή!

​Το γιορτινό κλίμα του Αγίου Βαλεντίνου δεν επηρέασε όπως φαίνεται τους τριακόσιους!! Και σήμερα έπεσαν καντήλια μέσα στο Κοινοβούλιο με αφορμή κατάληψη μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γιώργου Μέργου και τις καταγγελίες των βουλευτών Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και Κώστα Μπάρκα ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ.

Την αρχή έκανε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως «εδάρησαν αγρίως σε ένα κρεσέντο βίας των ματ, παρότι επεδείκνυαν τη βουλευτική τους ταυτότητα. Αυτό είναι ωμή παραβίαση του νόμου».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, ο οποίος υπογράμμισε πως «καταλήψεις δημοσίων χώρων είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται».

Όπως είπε, «κάθε πολίτης έχει την ευθύνη των πράξεών του και την ευθύνη των επιλογών του και την ευθύνη του να επιλέγει αν τη διαμαρτυρία του θα την εκφράζει με νόμιμο ή με παράνομο τρόπο».

«Αν έχετε να καταγγείλετε πρόσθετα πράγματα που αφορούν τη συμπεριφορά της αστυνομίας -τα πρόσθετα όμως όχι την επιβολή του νόμου και της τάξης- αυτά να τα πείτε και ως προς αυτά είμαι βέβαιος ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πράξει τα δέοντα», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης σημείωσε πως «για την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων δεν θα γίνονται ανεκτές».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε από την πλευρά του ότι η θέση του Κινήματος είναι ξεκάθαρη και πως αυτή είναι «όχι στη βία», ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος καλλιέργησε τη βία όταν από το 2009 έως το 2012 «προπηλάκιζαν τους πο��ιτικούς τους αντιπάλους».

«Η κυβέρνηση μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών προχωρεί σε επιθέσεις με την αστυνομία . Αυτοί που καταλαμβάνουν παράνομα τα υπουργεία είναι η τρόικα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Οποιαδήποτε κοινωνική πάλη, ασχέτως κομματικής προέλευσης, μας βρίσκει σύμφωνους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Για αυταρχικό κατήφορο που δεν έχει σταματημό έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top