Διαθεσιμότητα ώρα μηδέν: Ο «πέλεκυς» πάνω από 13.000 εργαζόμενους του Δημοσίου!

«Φάκελος συγχωνεύσεις και καταργήσεις»… μέρος δεύτερον

Διαθεσιμότητα ώρα μηδέν: Ο «πέλεκυς» πάνω από 13.000 εργαζόμενους του Δημοσίου!

Με την πλάτη στον τοίχο θα βρεθούν 13.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου, καθώς όπως τόνισε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, έρχεται το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, το σχέδιο (το οποίο θα λάβει οριστική μορφή μετά από διαβούλεση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία) κάνει λόγο για κατάργηση 73 και συγχώνευση περίπου 700 φορέων του Δημοσίου με αποτέλεσμα να αιωρείται ο πέλεκυς της διαθεσιμότητας στους περίπου 13.000 υπαλλήλους, που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στους συγκεκριμένους φ��ρείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος της μνημονιακής υποχρέωσης των 25.000 απολύσεων στο Δημόσιο που ζητά η τρόικα.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε το υπουργείο σε επικοινωνία με το star.gr, η μεγάλη πλειοψηφία των 13.000 εργαζομένων θα μεταφερθεί στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν και δεν θα δει την διαθεσιμότητα να τους ανοίγει πόρτα της εξόδου, καθότι -όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο- κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στις νέες υπηρεσίες.​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top