Wall Street Journal: «Ο Σαμαράς πηγαίνει διαβασμένος στη Σύνοδο Κορυφής»

Με μελέτη για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας στις βαλίτσες του ο Έλληνας πρωθυπουργός

Wall Street Journal: «Ο Σαμαράς πηγαίνει διαβασμένος στη Σύνοδο Κορυφής»

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μελετήσει καλά το μάθημά του, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα αποφασίσει , όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr , τον προϋπολογισμό της Ε.Ε για την περίοδο 2014-2021.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει στις αποσκευές του μια μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία συμβούλων Roland Berger, σύμφωνα με την οποία η ��λλάδα μπορεί να χάσει περίπου το 30% της χρηματοδότησής του σε σχέση με την προηγούμενη επταετία, εξαιτίας του τρόπου που θα υπολογίζεται στο εξής η κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τα κράτη - μέλη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα έλαβε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια 20,4 δις την επταετία 2007-2013, όταν για τα επόμενα επτά χρόνια υπάρχει ο κίνδυνος να λάβει μόλις 14 δισ. ευρώ.

Η έκθεση της Roland Berger αναφέρει ότι κάθε ευρώ που έρχεται στην Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πακέτα, μπορεί να διπλασιαστεί στην πραγματική οικονομία, αν φυσικά η χώρα επιστρέψει και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Ακόμη πιο σημαντική, ωστόσο, θα είναι η χρηματοδότηση της Ευρώπης προς την Ελλάδα, αν η χώρα δεν καταφέρει να ανακάμψει όπως είναι αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, αν η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα διατηρηθεί στα 20,4 δισ. ευρώ, η χώρα θα καταφέρει να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 33 έως 46 δις ευρώ και να δημιουργήσει 147.000-203.000 θέσεις εργασίας την ερχόμενη επταετία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top