Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Αγρότες, ναυτεργάτες, φόροι, ανεργία και τρομοκρατία στο επίκεντρο

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

​Πρώτη δημοσίευση:15:20

Με το βλέμμα στραμμένο στους αγρότες και τους ναυτεργάτες πραγματοποιείται η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της κουβέντας θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και το φορολογικό, αν και υπήρξε αναβολή της διακομματικής για το φόρο στα ακίνητα υπό τον Γιάννη Στρουνάρα, ενώ όσον αφορά το θέμα της τρομοκρατίας δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αν στη σύσκεψη θα παρευρεθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Στο τραπέζι της διαβούλευσης θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το αφορολόγητο του Ενιαίου Τέλους, που θα ενσωματώσει το ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ, με το επικρατέστερο σενάριο να προβλέπει 50.000 ευρώ. Όσον αφορά, δε, στους συντελεστές της κλίμακας, ο πρώτος- εκτός απροόπτου- θα είναι 0,1% και ο τελευταίος 1,5%, αν και υπάρχει εισήγηση για 2% πάνω 10 εκατ. ευρώ.

Την πρότασή του να βρεθεί από το υπουργείο Οικονομικών η λύση για τον φόρο των ακινήτων θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος πρόκειται να θέσει στους αρχηγούς και το θέμα των αγροτών, ζητώντας να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κατ' επάγγελμα αγρότες και αγροτεμάχια.

Το θέμα τον αγροτών και τα απεργιακά μέτωπα είναι και για τη ΔΗΜΑΡ ψηλά στην ατζέντα της σημερινής σύσκεψης, με το ζητούμενο να αφορά στην ικανοποίηση κάποιων έστω από τα πιο «δίκαια» αιτήματα των αγροτών, όπως η διευκόλυνση της δανειοδότησης τους μέσα από τις τράπεζες. Όσον αφορά τα ακίνητα, η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξίων, να υπάρχει για παράδειγμα δικαιότερη μεταχείριση για τους μακροχρόνια άνεργους. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης θα ζητήσει ενημέρωση για τα θέματα της τρομοκρατίας, ενώ θα θέσει πρότασή του για την ανεργία με τη δημιουργία μεταξύ άλλων ενός δικτύου κοινωνικής στήριξης.

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top