Γάλλος ΥΠΕΞ: η Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της Ευρώπης

Συνάντηση του Φαμπιούς με τον Δ. Αβραμόπουλο στο Παρίσι

Γάλλος ΥΠΕΞ: η Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της Ευρώπης
«Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας και παραμένει, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της Ευρώπης» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Παρίσι.

Μάλιστα, ο Γάλλος ΥΠΕΞ όχι μόνο εξήρε την μέχρι τώρα προσπάθεια της Ελλάδας, αλλά και διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα παραμείνει στο πλευρό της χώρας μας στη δύσκολη φάση που διέρχεται.

«Έχουμε ήδη κάνει πολλά βήματα προόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας. Η θέση της Γαλλίας ως προς αυτό είναι αποφασιστική» ανέφερε επίσης, στέλνοντας ένα μήνυμα και προς τους υπόλοιπους εταίρους.
«Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα σε σχέση με την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης. Κάθε φορά που υπάρχουν σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν και στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν γαλλικές εταιρείες εμείς είμαστε απολύτως ευτυχείς. Μπορούν επίσης να υπάρξουν κοινές επενδύσεις σε τρίτες χώρες» δήλωσε ακόμη ο κ. Φαμπιούς σχετικά με το ενδεχόμενο γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε από την πλευρά του στη «βαθιά φιλία» που συνδέει τις δύο χώρες και επισήμανε ότι η Ελλάδα «βασίζεται στην υποστήριξη και αλληλεγγύη της Γαλλίας σε αυτή την περίοδο κρίσης».

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την κρίση στην Ευρωζώνη, για τον προϋπολογισμό της ��.Ε., για τις εξελίξεις στο Μάλι και στη Συρία και για τα περιθώρια ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top