Πλασκοβίτης σε Προανακριτική: Σε καμία σύσκεψη δεν τέθηκε θέμα λίστας Λαγκάρντ

Δείχνει και αυτός τον πρώην υπουργό: «Πίστευα ότι είχε δοθεί εντολή αξιοποίησής της»

Για διευρυμένες συσκέψεις για τη φοροδιαφυγή στις οποίες όμως δεν τέθηκε ποτέ θέμα ειδικού χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ έκανε λόγο ο Ηλίας Πλασκοβίτης, γ.γ. του ΥΠΟΙΚ επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Πλασκοβίτης υποστήριξε ότι όντως συμμετείχε σε διε��ρυμένες συσκέψεις για τη φοροδιαφυγή «αλλά σε καμία δεν τέθηκε θέμα ειδικά χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ».

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στις 24/1/2011 (ήταν ακόμη υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου) τέθηκε το θέμα της λίστας αλλά ο ίδιος δεν έκανε κάποια εισήγηση σχετικά λόγω αναρμοδιότητας, καθώς το δικό του αντικείμενο ως γενικός γραμματέας δεν ήταν το θέμα της φοροδιαφυγής (αρμόδιος ήταν -τότε- ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης).

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η θέση του τότε και τώρα είναι πως θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς η λίστα Λαγκάρντ, ενώ υπογράμμισε πως στον ίδιο υπήρχε η αίσθηση της εντολής για την αξιοποίηση της λίστας αλλά «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι αυτό δεν έγινε»! Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναφορά του στους οικονομικούς εισαγγελείς του ονόματος του κ. Κλη ως πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία αντί του κ. Χαλαστάνη έγινε εκ παραδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι νέες φωτιές -μετά τον επικεφαλής του ΣΔΗΕ Μανώλης Σφακιανάκη- στον πρώην υπουργό με την κατάθεσή της άναψε και η Σμαράγδα Πιτένη (αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών) η οποία υποστήριξε ότι μπορούσε να γίνει με επίσημο τρόπο η παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από τη Γαλλία και να πρωτοκολληθεί το CD.

Στη συνέχεια θα καταθέσει ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλής (σήμερα είναι συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά). Επίσης θα καταθέσουν οι συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου: Χρύσα Χατζή, Σοφία Ρίτσου, Γιώργος Αγγελόπουλος (σ.σ. υπεύθυνος για θέματα πληροφορικής και το πρόσωπο στο οποίο ανέθεσε ο πρώην υπουργός την επεξεργασία του CD προκειμένου να βρει τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά) και ο κ. Νίκος Χρηστίδης υπεύθυνος τήρησης πρωτοκόλλου του υπουργείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top