Πλασκοβίτης σε Προανακριτική: Σε καμία σύσκεψη δεν τέθηκε θέμα λίστας Λαγκάρντ

Δείχνει και αυτός τον πρώην υπουργό: «Πίστευα ότι είχε δοθεί εντολή αξιοποίησής της»

Πλασκοβίτης σε Προανακριτική: Σε καμία σύσκεψη δεν τέθηκε θέμα λίστας Λαγκάρντ

Για διευρυμένες συσκέψεις για τη φοροδιαφυγή στις οποίες όμως δεν τέθηκε ποτέ θέμα ειδικού χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ έκανε λόγο ο Ηλίας Πλασκοβίτης, γ.γ. του ΥΠΟΙΚ επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Πλασκοβίτης υποστήριξε ότι όντως συμμετείχε σε διε��ρυμένες συσκέψεις για τη φοροδιαφυγή «αλλά σε καμία δεν τέθηκε θέμα ειδικά χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ».

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στις 24/1/2011 (ήταν ακόμη υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου) τέθηκε το θέμα της λίστας αλλά ο ίδιος δεν έκανε κάποια εισήγηση σχετικά λόγω αναρμοδιότητας, καθώς το δικό του αντικείμενο ως γενικός γραμματέας δεν ήταν το θέμα της φοροδιαφυγής (αρμόδιος ήταν -τότε- ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης).

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η θέση του τότε και τώρα είναι πως θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς η λίστα Λαγκάρντ, ενώ υπογράμμισε πως στον ίδιο υπήρχε η αίσθηση της εντολής για την αξιοποίηση της λίστας αλλά «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι αυτό δεν έγινε»! Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναφορά του στους οικονομικούς εισαγγελείς του ονόματος του κ. Κλη ως πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία αντί του κ. Χαλαστάνη έγινε εκ παραδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι νέες φωτιές -μετά τον επικεφαλής του ΣΔΗΕ Μανώλης Σφακιανάκη- στον πρώην υπουργό με την κατάθεσή της άναψε και η Σμαράγδα Πιτένη (αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών) η οποία υποστήριξε ότι μπορούσε να γίνει με επίσημο τρόπο η παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από τη Γαλλία και να πρωτοκολληθεί το CD.

Στη συνέχεια θα καταθέσει ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλής (σήμερα είναι συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά). Επίσης θα καταθέσουν οι συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου: Χρύσα Χατζή, Σοφία Ρίτσου, Γιώργος Αγγελόπουλος (σ.σ. υπεύθυνος για θέματα πληροφορικής και το πρόσωπο στο οποίο ανέθεσε ο πρώην υπουργός την επεξεργασία του CD προκειμένου να βρει τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά) και ο κ. Νίκος Χρηστίδης υπεύθυνος τήρησης πρωτοκόλλου του υπουργείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top