Λίστα Λαγκάρντ: Καίει τον Παπακωνσταντίνου υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ!

«Μπορούσε να λάβει επίσημα τη λίστα από τη Γαλλία και να πρωτοκολληθεί»!

Λίστα Λαγκάρντ: Καίει τον Παπακωνσταντίνου υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ!

Δεύτερη εστία φωτιάς για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου άναψε μετά τη χθεσινή κατάθεση-βόμβα του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι η αντιγραφή του CD σε usb και η «απώλεια» του πρώτου έγιναν με στόχο την αλλοίωση της λίστας!

Η εξέταση των μαρτύρων από την Προανακριτική Επιτροπή συνεχίστηκε με δύο ακόμη μέλη της αντιπροσωπείας που παρέλαβε εκ νέου τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία τον περασμένο Δεκέμβριο, τον Εμμανουήλ Σκαρμέα (υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών) και τη Σμαράγδα Πιτένη (αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών).

Η κα Πιτένη «άδειασε» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το θέμα της παραλαβής της λίστας από τη Γαλλία τονίζοντας ότι υπάρχει διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία από το 1964 και επομένως η λίστα μπορούσε να έρθει στη χώρα μας με επίσημο τρόπο και να πρωτοκολληθεί!

Μάλιστα, ανέφερε το «παράδειγμα» του Δεκεμβρίου όπου ο κ. Στουρνάρας την έλαβε από τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι το ίδιο μπορούσε και έπρεπε να γίνει και επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει πως του ζητήθηκε από τη Γαλλία να κινηθεί διακριτικά στο θέμα της παραλαβής της λίστας…

Αυτή την ώρα καταθέτει στην Επιτροπή ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ενώ θα ακολουθήσουν ο πρώην πρέσβης της χώρας μας στη Γαλλία ��λίας Κλης αλλά και συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου (Χρύσα Χατζή, Σοφία Ρίτσου, Γιώργος Αγγελόπουλος).

Βίντεο ΝΕΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top