Γ.Προβόπουλος: Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους

Συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ σε γερμανική εφημερίδα

Γ.Προβόπουλος: Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους

​Την πεποίθηση πως η Αθήνα θα αποπληρώσει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας που έλαβε από τους Ευρωπαίους, εξέφρασε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

«Κατανοώ τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογουμένων αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα: αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα έχει αποτελέσματα. Η χώρα μεταμορφώνεται. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους» είπε χαρακτηριστικά ο κος Προβόπουλος και πρόσθεσε «Οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κατάλαβαν ένα πράγμα αυτή η φορά είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν δεν έγιναν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει.

«Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο κος Προβόπουλος υποστήριξε πως αν «η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο».

Τέλος, σχολιάζοντας τα εκατομμύρια ελλήνων καταθετών που «πέταξαν» για το εξωτερικό, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως η «εμπιστοσύνη ανακτάται», υπογραμμίζοντας ότι αν 87 δισεκατομμύρια ευρώ αποσύρθηκαν από λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες από το 2010, 15 δι��εκατομμύρια ευρώ κατατέθηκαν εκ νέου τους τελευταίους επτά μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top