Πρωτοβουλία Ελλήνων: Τα «γαλάζια» πρόσωπα, οι εξελίξεις και όλο το παρασκήνιο!

Διαβάστε για τις διεργασίες για νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας

Πρωτοβουλία Ελλήνων: Τα «γαλάζια» πρόσωπα, οι εξελίξεις και όλο το παρασκήνιο!

​«Πρόσω ολοταχώς» για την ίδρυση πολιτικού σωματείου, υπό τον τίτλο Πρωτοβουλία Ελλήνων πηγαίνουν τα πρώην γαλάζια στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Την ιδρυτική διακήρυξη του σωματείου που σχεδιάζεται να μετεξελιχθεί προσεχώς σε κόμμα (με άλλο όνομα), συνυπογράφουν, όπως αναφέραμε και πρόσφατα στο star.gr, μόνον οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Σταμάτης και Μιχάλης Γιαννάκης, μαζί με πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές κ.λπ., αλλά μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συνταχθούν και άλλοι αποχωρήσαντες από το κόμμα Καμμένου όπως οι Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, αλλά και ο βουλευτής Γιάννης Κουράκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα κίνηση που επίσης έχει αντιμνημονιακό στίγμα και στοχεύει στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο», είναι πιθανό να ενσωματωθούν και οι διαγραφέντες από τη ΝΔ βουλευτές Νίκος Σταυρογιάννης και Γιώργος Κασαπίδης, καθώς και οι προερχόμενοι από τον ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Αποστάσεις από τις διεργασίες πάντως κρατά ο βουλευτής που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος θεωρεί άκαιρη τη δημιουργία νέου κόμματος. Σύμφωνα με τον κο Μαρκόπουλο, το ζητούμενο αυτή την περίοδο είναι να υπάρξει κυβερνητική στροφή στην κοινωνική πολιτική. Ωστόσο, οι «κακές γλώσσες» λένε πως η διαφοροποίηση Μαρκόπουλου από τους πρώην πολιτικούς συντρόφους του αποτελεί προσπάθεια από την πλευρά του βουλευτή Ευβοίας να δημιουργηθούν γέφυρες για την επιστροφή του στη ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος εκτός του ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον κο Καμμένο, παρακολουθεί τις συζητήσεις για το νέο κόμμα από απόσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top