Στο πλευρό της ΠΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ζητά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας

Στο πλευρό της ΠΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Στο πλευρό της ΠΝΟ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της και την 48ωρη προειδοποιητική απεργία η οποία έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ναυ��ιλίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, στην οποία ζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο βουλευτής Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, ισχυρίσθηκε ότι το νομοσχέδιο περιέχει απαράδεκτες διατάξεις και έκανε λόγο για κατάργηση κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών.

Ισχυρίσθηκε επίσης ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν έχει συνοδευτεί από καμία αιτιολογική έκθεση και ότι η δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε τον Δεκέμβριο αφορούσε διαφορετικό περιεχόμενο.

Η ΠΝΟ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο ουσιαστικά καταργείται εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην ακτοπλοΐα, σχετικά με τις τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη δεκάμηνη απασχόληση των ναυτικών και ότι «κατεδαφίζεται» ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης εργασίας στα ποντοπόρα πλοία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top