Ρουπακιώτης: Η τρομοκρατία δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο, αλλά ιδεολογικό

"Εκφορά ενός γενικού και αδιάκριτου μίσους" στα τελευταία χτυπήματα

Πρώτη δημοσίευση:27/01/13, 23:40

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, υποστηρίζει σε συνέντευξή του, πως η τρομοκρατία δεν είναι κοινωνικό, αλλά ιδεολογικό φαινόμενο και διαπιστώνει ότι το νέο στοιχείο που προβάλλεται από τις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες είναι η "εκφορά ενός γενικού και αδιάκριτου μίσους, είτε αυτό εκδηλώνεται με τυφλά είτε με στοχευμένα χτυπήματα".


Ο κ. Ρουπακιώτης εκτιμά ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν, "στην κατάσταση που βρέθηκε η κοινωνία μας, να αναζητήσουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, γι΄αυτό και η καταλαγή στις μεταξύ τους σχέσεις είναι αναγκαία" και επισημαίνει ότι "η διατύπωση σκληρών αξιολογικών κρίσεων βλάπτει".


Στην ερώτηση αν "υπάρχουν δυνάμεις που ενθαρρύνουν το φαινόμενο της τρομοκρατίας", ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε: "Αν εννοείτε πολιτικές δυνάμεις από τις υπάρχουσες στο κοινοβούλιο, πέραν μιας που ενθαρρύνει τη ρατσιστική βία, δεν δέχομαι ότι υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να υπερασπίζεται την τρομοκρατία".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, παράλληλα, παίρνει αποστάσεις από δηλώσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι "ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία και αξιοπιστία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί πλήγμα στο κράτος δικαίου".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top