Τόμσεν: «Δεν μπορούμε να κάνουμε σωστές προβλέψεις για τα πάντα»

«Αν κάνατε ο,τι είχαμε συμφωνήσει δεν θα κόβαμε τους μισθούς»

Τόμσεν: «Δεν μπορούμε να κάνουμε σωστές προβλέψεις για τα πάντα»

​Στην αντεπίθεση περνά ο Πολ Τόμσεν, και απαντά σε όσους κατηγορούν την Τρόικα, λέγοντας:

«Ποτέ δεν θα μάθουμε τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει η Ελλάδα αν είχε εφαρμόσει το αρχικό πρόγραμμα όπως συμφωνήθηκε. Για παράδειγμα, πόσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα είχαν αποφευχθεί αν είχαν βελτιωθεί οι εισπράξεις φόρων όπως είχε σχεδιασθεί και πόσο χαμηλότερη θα ήταν η ανεργία αν είχαν εφαρμοστεί οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας».

Παράλληλα, επισημαίνει πως «η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η Τρόικα δεν μπορούν πάντα να κάνουν σωστές προβλέψεις για τα πάντα. Η κυβέρνηση και εμείς πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά το πρόγραμμα και να ανταποκρινόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες».

Μάλιστα, δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους, παραπέμποντας στη δέσμευση των ευρωπαίων για «πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το οικονομικό της πρόγραμμα».

Τέλος, δηλώνει πως «παρακολουθούμε με ανησυχία τα πρόσφατα περιστατικά κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα», τονίζοντας πως «η πολιτική σταθερότητα είναι στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top