Τσίπρας: «Θέλουμε ο λαός μας να ζήσει με αξιοπρέπεια όχι να επιβιώσει»

«Οι Έλληνες συκοφαντήθηκαν από την πολιτική τους ηγεσία»

Τσίπρας: «Θέλουμε ο λαός μας να ζήσει με αξιοπρέπεια όχι να επιβιώσει»
​«Πολλοί είχαν ακούει για το ΣΥΡΙΖΑ από τρίτους και τώρα αξιοποίησαν τη δυνατότητα να μας ακούσουν και από κοντά. Χωρίς τις παραμορφώσεις της πολιτικής σκοπιμότητας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε το λαό μας να ζήσει με αξιοπρέπεια και όχι να επιβιώσει» και υποστήριξε ότι η φοροδιαφυγή και οι φοροαπαλλαγές για τους πλουσίους δημιούργησαν αύξηση του χρέους.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως «ο πειραματικός σωλήνας εφαρμογής βάρβαρων νεοφιλελεύθερων επιλογών που οδήγησαν όχι μόνο στην παγίδα της ύφεσης αλλά μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία είχε δομικά προβλήματα με βαθιές ρίζες αλλά εκτίμησε ότι δεν ήταν αυτά που προκάλεσαν την κρίση.
«Ο ελληνικός λαός είναι ένας εργατικός λαός, αλλά, δυστυχώς, συκοφαντήθηκε άγρια από την πολιτική του ηγεσία. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν και εκπαιδευμένοι άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα. Όχι γιατί είναι τεμπέληδες, αλλά γιατί το πιστωτικό σύστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί και το κράτος αντί να βοηθά υπονομεύει δυνατότητες ανάπτυξης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας υποστήρίξε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο ποσοστό της ανεργίας και στον «καταστροφικό ρόλο των τραπεζών», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να φτιάξουμε νέες τράπεζες».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top