Βοήθεια Ευρωπαίοι! Κινδυνεύουμε σοβαρά από τη … διαφθορά!

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης

Βοήθεια Ευρωπαίοι! Κινδυνεύουμε σοβαρά από τη … διαφθορά!

​«Μάστιγα» που απειλεί επικίνδυνα την δημοκρατία στην Ευρώπη είναι η διαφθορά, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στη Σλοβενία.

«Η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς που δείχνει εμπλοκή του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Γιάγκλαντ τόνισε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα 3/4 των πολιτών της ΕΕ βλέπουν τη διαφθορά ως βασικό πρόβλημα στη χώρα τους , ενώ οι ΜΙΣΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (50%) αισθάνεται ότι το επίπεδο της διαφθοράς έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. «Τη βρίσκουμε σε όλες τις χώρες» τόνισε ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Για παράδειγμα, στη Φιλανδία δικάζονται διευθυντές μεγάλης βιομηχανίας εξοπλισμών για υποθέσεις διαφθοράς σε διάφορες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπη» είπε ο κ. Γιάγκλαντ και τόνισε ότι η συζήτηση για τη διαφθορά είναι αναγκαία τώρα, καθώς οι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο κράτος δικαίου.
ΦΩΤΟ anticap.wordpress.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top