Χατζηδάκης σε εργαζομένους του μετρό:Η κοινωνία είναι απέναντι σας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια

Ο υπουργός άφησε αιχμές ότι μπορεί να μην πληρωθούν όσοι απεργούν

Χατζηδάκης σε εργαζομένους του μετρό:Η κοινωνία είναι απέναντι σας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια

​Αυστηρό μήνυμα σωματεία των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έστειλε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν τα σωματεία των εργαζομένων ότι η κοινωνία είναι απέναντι και η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο».

Αναφερόμενος στους μισθούς των εργαζομένων στο Μετρο, ο κος Χατζηδάκης υποστήριξε πως αν λογαριάσει κανείς τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα επιδόματα, ο μέσος μισθός είναι 3083 ευρώ το μήνα, στον ΗΣΑΠ 4095 και στο τραμ 2542, μεικτά.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, χωρίς τα δώρα, τις Κυριακές, τα νυχτερινά και τις υπερωρίες ο μέσος μισθός είναι 2.500 ευρώ στο Μετρό, 3.286 στον ΗΣΑΠ και 2.167 στο τραμ, μεικτά.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι ο στόχος είναι με το ενιαίο μισθολόγιο να κατέβουν μεσοσταθμικά οι μισθοί στα 1.900 ευρώ και επεσήμανε ότι η μέγιστη μείωση θα είναι 25%, ενώ στους χαμηλόμισθους δε θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Ερωτώμενος για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε από την προϊστάμενη της Eισαγγελίας Αθηνών, Π.Φάκου, έπειτα την ανακοίνωση στοιχείων από το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με τα οποία εκατοντάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις μέσων μαζικής μεταφοράς δηλώνουν είτε ασθενείς, είτε αδειούχοι χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων τις οποίες και πληρώνονται, είπε «θέλουν να πληρώνονται στις απεργίες, αλλά αν θα πληρωθούν είναι άλλη ιστορία».

Χαρακτηριστικά ο υπουργός είπε ότι από ορισμένους απεργούς που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να καλυφθούν, «γίνεται μία καταστρατήγηση των διατάξεων του νόμου και για αυτό θα το δούμε και σε νομοθετικό επίπεδο».

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την εκπομπή "Νέοι Φάκελοι"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top