Γεννηματά: ικανοποίηση από την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για Ζαρούλια

Παρά το «ναι» για την συμμετοχή της στην Επιτροπή Μετανάστευσης

Γεννηματά: ικανοποίηση από την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για Ζαρούλια
Την ικανοποίησή του εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ με δήλωση της εκπροσώπου του κ. Φ. Γεννηματά, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την συμμετοχή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ε. Ζαρούλια στην Επιτροπή Μετανάστευσης.

Στην απόφασή της η Επιτροπή αποδέχθηκε τη συμμετοχή της Ελένης Ζαρούλια στις εργασίες του Σώματος, όπως και του επίσης ακροδεξιού Ούγγρου βουλευτή Ταμάς Γκάουντι Νάγκι, αλλά επισημαίνει ότι «η απόφαση αυτή δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως έκφραση υποστήριξης ή αναγνώρισης, έστω και εμμέσως, της δράσης, των ιδεωδών, των πράξεων ή των πολιτικών τους θέσεων, που η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καταγγέλλει κατά τα 63 έτη ύπαρξής της».

Η κ. Γεννηματά δήλωσε συγκεκριμένα: «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί η Επιτροπή Κανονισμού, Ασυλίας και Θεσμικών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με σημερινή απόφασή της τάχθηκε υπέρ της άποψης που έχουμε αναδείξει ότι η Χρυσή Αυγή κινείται εκτός του πλαισίου του ευρ��παϊκού πολιτικού πολιτισμού, εκτός του φάσματος της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, όπως την αντιλαμβανόμαστε στην Ευρώπη.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν θέσει προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής το ζήτημα της συμμετοχής βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο. Τώρα, η Βουλή των Ελλήνων καλείται να τοποθετηθεί απέναντι στο ζήτημα αυτό που ενεργοποίησε τα πανευρωπαϊκά δημοκρατικά αντανακλαστικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top