Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή

Λογομαχίες για τα ψηφοδέλτια

​Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει τις ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν στους βουλευτές ανέφεραν το όνομα του εγκαλούμενου και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε Προανακριτική από κάθε κόμμα ξεχωριστά.

O βουλευτής που θέλησε να ψηφίσει για παράδειγμα την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου προσήλθε στην κάλπη για τον κ. Παπακωνσταντίνου και έριξε το φάκελο με το ψηφοδέλτιο στο οποίο μπορούσε να σημειώσει πέραν της μίας επιλογές. Δηλαδή, να ψηφίσει και τις τρεις προτάσεις για τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο φινάλε θα αθροιστούν οι προτάσεις και αν ένας βουλευτής έχει ψηφίσει και τις τρεις προτάσεις για τον κ. Παπακωνσταντίνου θα θεωρείται ότι η πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, έλαβε μία ψήφο, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μία ψήφο και η πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής έλαβε μία ψήφο. Δεν θα θεωρείται δηλαδή ότι από το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο η παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε τρεις ψήφους καθώς θα αθροίζεται η πρόταση και όχι το πρόσωπο.

Αντίστοιχος θα είναι ο υπολογισμός και στην περίπτωση που ένας βουλευτής δηλώσει «όχι» ή «παρών» για την παραπομπή.

Αλαλούμ δημιουργήθηκε νωρίτερα με τα ψηφοδέλτια και για το εάν αυτά θα πρέπει να έχουν αναλυτικά τις κατηγορίες ανά πρόσωπο για το οποίο καλούνται να αποφασίσουν οι βουλευτές . Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν εγείρει ενστάσεις γι�� τον τύπο του ψηφοδελτίου, ζητώντας να ετοιμαστούν νέα για κάθε πρόσωπο και τα οποία θα περ��έχουν τα προτεινόμενα αδικήματα.

Την αναβολή της ψηφοφορίας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα η ΓΓ του ΚΚΕ, ��λέκα Παπαρήγα, με αφορμή τα στοιχεία της συμπληρωματικής αναφοράς, που διαβιβάστηκαν στη βουλή με επισυναπτόμενα έγγραφα.

Η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η Βουλή να ψηφίσει απόψε τη στιγμή που η συμπληρωματική δικογραφία μπορεί να περιεχέι απαλλακτικά στοιχεία για κάποιον απο τους εγκαλούμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top