Γιώργος: Με τον Αντώνη στο Κολέγιο πίναμε πολύ και κυνηγούσαμε κορίτσια!

«Στην αντιπολίτευση ήταν αρνητικός, τώρα ακολουθεί το πρόγραμμά μου»

«Ερωτήσεις και απαντήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, Έλληνα πρώην πρωθυπουργό» τιτλοφορείται το αφιέρωμα-δημοσίευμα της Oregon Live στην ιστορία τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και της οικογένειας του.

Ο δημοσιογράφος, αφού αναφέρει ότι η οικογένεια Παπανδρέου πέρασε από πολιτικές φορτούνες μεταξύ των οποίων και η εξορία, παραθέτει τηλεφωνική συνέντευξη με τον πρώην πρωθυπουργό στην οποία ο δεύτερος είναι αρκετά αποκαλυπτικός αφού -μεταξύ άλλων- σημειώνει ότι με τον πολιτικό του αντίπαλο Αντώνη Σαμαρά έπιναν πολύ όταν ήταν συμφοιτητές στο Άμχερστ!

«Εγώ ήμουν στην εξορία, αυτός όχι. Μπορούσε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Αλλά, φυσικά, ήταν εναντίον της χούντας. Εγώ ήμουν περισσότερο αναμεμειγμένος με την πολιτική, συμπεριλαμβάνοντας και τα δρώμενα στις ΗΠΑ αφού ήταν η εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων κλπ. Τότε ήταν εποχές που οι φοιτητές ήταν αρκετά ριζοσπαστικοί» αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου για την εποχή που ήταν συμφοιτητές με τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα δε διστάζ��ι να αποκαλύψει πως χρησιμοποιούσαν την κιθάρα και το ελληνικό τραγούδι για να έχουν επιτυχία στο άλλο φύλο, ενώ έπιναν και πολύ: «Η κιθάρα μου ήταν ένας τρόπος για να προσελκύσω το άλλο φύλο. Κατά περιόδους επιτυχής μάλιστα. Τόσο η κιθάρα όσο και η ελληνική μουσική. Συνηθίζαμε να συχνάζουμε μαζί με τον Αντώνη. Επίσης πίναμε πολύ…»!

Ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, δε διστάζει στη συνέχεια να επιτεθεί στον πολιτικό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσο ήταν στην αντιπολίτευση «ήταν αρνητικός, ιδιαίτερα επικριτικός και εκμεταλλευόταν με ευκολία τον πόνο των Ελλήνων». Ο ίδιος, τονίζει ότι πολλάκις του απήυθυνε πρόσκληση για συνεργασία χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, ενώ εκτιμά πως πλέον «άλλαξε εντελώς και αποδέχθηκε το πρόγραμμα που εγώ θα ακολουθούσα».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τη λιτότητα «φαύλο κύκλο» και προτείνει να δοθούν κουπόνια στους ανέργους νέους για «να τους αφήσουμε να σπουδάσουν οπουδήποτε θέλουν, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και να μετεκπαιδευτούν, διαφορετικά θα είναι μια χαμένη γενιά».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ ενός «πράσινου σχεδίου Μάρσαλ που θα φέρει επενδύσεις και τη σταθεροποίηση της περιοχής», ενώ εκτιμά πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα τα οποία όμως στην ουσία «φωτίζουν» κάποια πολύ μεγαλύτερα προβλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top