Αξιολόγηση φάση πρώτη: 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι από κόσκινο

Ποιους αφορά, από πότε τίθεται σε ισχύ και ποια θα είναι η διαδικασία

Προ των πυλών του Δημοσίου είναι η αξιολόγηση με την πρώτη φάση να πιάνει στη δαγκάνα της 180.000 εκπαιδευτικούς.

Το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και, όπως αναφέρει το Έθνος, την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί από το υπουργείο Παιδείας στους φορείς για διαβούλευση.

Το διάταγμα αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τις 10 Μαρτίου για να αποσταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η διαδικασία της αξιολόγησης

Με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κάθε ένα ή δύο χρόνια από τον διευθυντή του σχολείου ως προς το υπηρεσιακό τους έργο και κάθε τέσσερα χρόνια για το παιδαγωγικό/διδακτικό τους έργο από σχολικό σύμβουλο.

Επίσης, δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν έναν ατομικό φάκελο αξιολόγησης, στον οποίο θα καταγράφονται όλες οι δράσεις τους. Σε αυτόν τον φάκελο θα μπορεί να συμπληρώνει και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός τις δραστηριότητές του που θεωρεί άξιες αναφοράς.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα έχουν θετική αξιολόγηση θα περνούν από επιμορφωτικά προγράμματα και στη συνέχεια θα επαναξιολογούνται, αλλά δεν θα μπορούν να δι��κδικούν θέσεις ευθύνης.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει χαρακτήρα τιμωρίας. Δάσκαλοι και καθηγητές, όμως, πιστεύουν ότι θα είναι το μέσο για την... έξοδό τους από τις σχολικές αίθουσες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top