«Δε μου αλλάζεις γνώμη Βόλφγκανγκ» - «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος Αλέξη»

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν Τσίπρας-Σόιμπλε

 «Δε μου αλλάζεις γνώμη Βόλφγκανγκ» - «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος Αλέξη»
Σε ένα και μοναδικό πράγμα συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα. Στο ότι... διαφωνούν!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση και υποστήριξε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι η λιτότητα έχει φέρει στα όρια του τον ελληνικό λαό και έχει αποτύχει στην πράξη.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα της τρόικας «αποτυχημένο», ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα euobserver έστειλε μήνυμα να μην τρέφει κανείς φρούδες ελπίδες πως θα αλλάξει στάση και πολιτική: «Δεν πιστεύ�� ότι ο κ. Σόιμπλε πιστεύει ότι έπειτα από αυτή τη συνάντηση θα με πείσουν να στηρίξω το πρόγραμμα της τρόικας». Μάλιστα, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πλήρη διαγραφή του χρέους.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η λιτότητα είναι δύσκολος δρόμος αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή για την Ελλάδα. «από το πρόγραμμα δημοσιονομικής μεταρρύθμισης».
Την ίδια ώρα, η ατζέντα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα είναι τόσο γεμάτη που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καθυστερήσει την επιστροφή του στην Ελλάδα κατά μία ημέρα και θα παραμείνει στη Γερμανία και αύριο, Τρίτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και ειδικό απεσταλμένο της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ενώ θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία βουλευτών των «Πράσινων».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top