Μανιτάκης: την άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών

Θα διατηρηθούν μόνο οι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Δημοσίου φορείς

Μανιτάκης: την άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών
Την άνοιξη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάργησης και συγχώνευσης οργανισμών του Δημοσίου, με την κατάθεση νέου νομοσχεδίου που θα βασίζεται στην αξιολόγηση και άλλων 1.500 περίπου φορέων ή οργανισμών του Δημοσίου, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.
Η διαδικασία ξεκινά σήμερα και στόχος είναι να διατηρηθούν μόνο οι αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, όπως διευκ��ίνισε ο υπουργός, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο.

Ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταλυθούν οι υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και ότι οι εργαζόμενοι διατηρούν τη σχέση εργασίας στον φορέα όπου ανήκουν ή σε αυτόν στον οποίο μετακινούνται.

Για τη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ανακοίνωσε ότι θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και θα έχει επικεφαλής της έναν ανώτατο δημόσιο λειτουργό, η θητεία του οποίου υπερβαίνει τη πρωθυπουργική θητεία και δεν θα εξαρτάται από τις αποφάσεις του.
Όπως ανέφερε, σκοπός της νέας Γενικής Γραμματείας είναι να επικουρεί τον Πρωθυπουργό και να διασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης και των δημοσίων υπηρεσιών, όπως και την παρακολούθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top