Το απόγευμα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική

θα ζητήσει διερεύνηση ευθυνών και για τον Βενιζέλο

Το απόγευμα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική
Το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την πρότασή του για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκαρντ.

Για το θέμα θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες (17.00) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα συμμετέχει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σύμφωνα με όσα έχουν επισημάνει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, η πρόταση θα ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που βαραίνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον διάδοχό του στο ΥΠΟΙΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζεται σε τρεις ενότητες:

Η πρώτη θα υπάρχει το πολιτικό σκεπτικό για το πώς η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής για τη χώρα.

Στη δεύτερη ενότητα, θα αναφέρεται αναλυτικά ποια ήταν η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ με στοιχεία και καταθέσεις κυρίως υπηρεσιακών παραγόντων στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Mega, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη στη δημοσιότητα και προκύπτει από αυτά ύλη προς έρευνα.

Τέλος, η τρίτη ενότητα θα στηρίζεται στην επισήμανση ότι δεν πρόκειται για κατηγορητήριο αλλά για απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top