Όταν η σύζυγος του Γ. Παπακωνσταντίνου «παρέδιδε» μαθήματα εντιμότητας!

Έκανε υποδείξεις για το φορολογικό μας σύστημα

Πρώτη ανάρτηση: 5-1-2013 23:00

Μπορεί να αγάπησε την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στη χώρα μας, το 1998, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Ολλανδή σύζυγο του Γ. Παπακωνσταντίνου, Γιακολίν Βίνκε, να αναφερθεί κατά καιρούς στο φορολογικό καθεστώς της χώρας μας.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Ηet Financieele Dagblad» το 2010 η κ. Βίνκε εμφανιζόταν απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία. «O σύζυγός μου πρέπει να μετακινήσει ένα πολύ δυσκίνητο ��έρας. Ως Ολλανδή εκπλήσσομαι με την ελληνική οικονομία» δήλωνε για το έργο που είχε αναλάβει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας είχε τίτλο: «Ακόμη και στο σπίτι έχουμε να διαχειριστούμε ένα παζλ».

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα των Ελλήνων. Το σύστημα είναι απελπιστικά πολύπλοκο. Αν ο τεχνικός του υπολογιστή μού δώσει απόδειξη αξίας 20 ευρώ, τότε εγώ πρέπει να περιμένω στην ουρά στην Εφορία για να πάρω 4 ευρώ. Είναι να τρελαίνεσαι» έλεγε στη συνέντευξη, αν και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα ζητώντας πάντα αποδείξεις, τις οποίες φυλάει στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί.


«Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει. Εδώ όμως στην Ελλάδα ο κόσμος απεχθάνεται τη γραφειοκρατί��» έλεγε χαρακτηριστικά η κυρία Βίνκε.

«Με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από ό,τι παίρνει ένας ολλανδός υπουργός είναι μερικές φορές δύσκολο να τα οργανώσεις όλα. Ο σύζυγός μου πληρώνεται λιγότερο από έναν έλληνα βουλευτή. Και οι αυξήσεις φόρου θα πιάσουν και εμάς. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απεργία;», συμπλήρωνε η Γιακολίν Βίνκε χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τι θα ακολουθούσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top