Αιχμές εναντίον της Χρυσής Αυγής και προσδοκία για ανάκαμψη στο μήνυμα Παπούλια για το 2013

«Να μην αφήσουμε κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες» τόνισε

Αιχμές εναντίον της Χρυσής Αυγής και προσδοκία  για ανάκαμψη στο  μήνυμα Παπούλια για το 2013
Αιχμές εναντίον της Χρυσής Αυγής και προσδοκία για ανάκαμψη εμπεριέχονται στο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια για το 2013.

«Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό “παρών” δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται «νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων» ανέφερε ο κ. Παπούλι��ς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης την απόλυτη βεβαιότητά του ότι η κατάσταση στη χώρα είναι αναστρέψιμη. «Πρέπει εμείς να την αναστρέψουμε. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες για να σταματήσει η κάθοδος που ζούμε και να επιστρέψει η βάσιμη ελπίδα ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει» επισήμανε για το ίδιο ζήτημα.
Ο κ. Παπούλιας διαμήνυσε επίσης προς τους έχοντες και κατέχοντες, με αφορμή προφανώς τις πρόσφατες εξελίξεις και την φοροδιαφυγή ότι «όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει επιτέλους να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου».

Για το ίδιο ζήτημα πρόσθεσε ότι η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής θα γίνει μονόδρομος εφόσον δεν υπάρξει προοπτική βελτίωσης των συνθηκών ζωής και στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη.

Κατά τον κ. Παπούλια επίσης η σημερινή κατάσταση έχει συνέπειες και στα εθνικά ζητήματα, καθώς, όπως τόνισε, «η οικονομική εξάρτηση φέρνει πολιτικό ετεροκαθορισμό και δεσμεύει τις εθνικές επιλογές, κατάσταση η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήγει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του:

«Όπως κάθε χρόνο, μια τέτοια μέρα, στέλνω τις ευχές μου σε όσους είναι μακριά από τους δικούς τους: Στις Ένοπλες Δυνάμεις που κάτω από σκληρές συνθήκες προστατεύουν τα σύνορά μας. Σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας και ιδιαίτερα στους ποντοπόρους, σε κάθε συμπολίτη μας που είναι αναγκασμένος να εργάζεται τέτοια ώρα, σε όσους υποφέρουν από ανέχεια ή μοναξιά.

Εύχομαι και πιστεύω ότι το 2013 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την πατρίδα μας. Επίσης δύσκολη, αλλά καλύτερη.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top