Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαρας

«Όχι» στις εκλογές και κυβερνήσεις συνεργασίας ζητά ο κόσμος

Με απαισιοδοξία υποδέχονται οι Έλληνες το 2013, αφού θεωρούν ότι θα είναι χειρότερο από το 2012, όπως δείχνει και η νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22,6%, έναντι της Νέας Δημοκρατίας που παίρνει ποσοστό 21,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 9,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 6,2%.

Το ΚΚΕ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 5,2%, ενώ τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ και τ��ν Ανεξάρτητων Ελλήνων αγγίζουν το 5% και 3,8% αντίστοιχα. Όσον αφορά στους αναποφάσιστους το ποσοστό τους αγγίζει το 14,5%.

Πάντως οι Έλληνες φαίνεται να δείχνουν εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση και στο ερώτημα ποια θεωρούν καταλληλότερη κυβέρνηση, το 43,6% απαντά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Α. Σαμαρά, έναντι 33,5% που εμπιστεύονται μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖA του Α. Τσίπρα.

Είναι επίσης κάθετα αντίθετοι στην προκήρυξη νέων εκλογών, αφού με ποσοστό 58,6% πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση και μόλις το 28,3% θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές.

Όσο για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς έχεις σαφές προβάδισμα με 46,1%, έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,1% δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Τέλος στο ερώτημα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το 70,7% πιστεύει ότι το σύστημα πρέπει να γίνει αναλογικό, ώστε να επιτυγχάνονται συνεργασίες των κομμάτων, ενώ το 22,2% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που θα δίνει ισχυρές κυβερνήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top