Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαρας

«Όχι» στις εκλογές και κυβερνήσεις συνεργασίας ζητά ο κόσμος

Με απαισιοδοξία υποδέχονται οι Έλληνες το 2013, αφού θεωρούν ότι θα είναι χειρότερο από το 2012, όπως δείχνει και η νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22,6%, έναντι της Νέας Δημοκρατίας που παίρνει ποσοστό 21,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 9,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 6,2%.

Το ΚΚΕ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 5,2%, ενώ τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ και τ��ν Ανεξάρτητων Ελλήνων αγγίζουν το 5% και 3,8% αντίστοιχα. Όσον αφορά στους αναποφάσιστους το ποσοστό τους αγγίζει το 14,5%.

Πάντως οι Έλληνες φαίνεται να δείχνουν εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση και στο ερώτημα ποια θεωρούν καταλληλότερη κυβέρνηση, το 43,6% απαντά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Α. Σαμαρά, έναντι 33,5% που εμπιστεύονται μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖA του Α. Τσίπρα.

Είναι επίσης κάθετα αντίθετοι στην προκήρυξη νέων εκλογών, αφού με ποσοστό 58,6% πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση και μόλις το 28,3% θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές.

Όσο για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς έχεις σαφές προβάδισμα με 46,1%, έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,1% δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Τέλος στο ερώτημα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το 70,7% πιστεύει ότι το σύστημα πρέπει να γίνει αναλογικό, ώστε να επιτυγχάνονται συνεργασίες των κομμάτων, ενώ το 22,2% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που θα δίνει ισχυρές κυβερνήσεις.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top