Στο φως η πλήρης λίστα Λαγκάρντ!

Δόθηκε στα κόμματα από το προεδρείο της Βουλής

Στο φως η πλήρης λίστα Λαγκάρντ!

Πρώτη ανάρτηση 19.28



Στο φως η πλήρης λίστα Λαγκάρντ!

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, παρελήφθη σήμερα ο φάκελος που απεστάλη από το Υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Αμέσως ενημερώθηκαν τα κόμματα και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου ώστε να ενημερωθούν πλήρως.


Χαρακτηριστικό είναι στο διαβιβαστικό του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αναφέρεται ότι επισυνάπτονται οι αναφορές του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και τα επισυναπτόμενα σε αυτές έγγραφα, «εντός δε κλειστού φακέλου και αντίγραφο του ψηφιακού δίσκου (CD) του γνωστού και ως “λίστα Λαγκάρντ” που περιέχουν συμπληρωματικά στοιχεία ποινικής προκαταρκτικής δικογραφίας», που έχει ήδη διαβιβασθεί, κατ’ άρθρον 4 παρ. 2 εν συνδυασμώ προς τα άρθρα 1 και 2 του νόμου 3126 /2003 περί Ποινικής Ευθύνης Υπουργών.



diavivastiko 30.jpg

«Κατά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του γαλλικού υπ��υργείου Οικονομικών ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός δίσκος είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και στο παρελθόν» αναφέρεται επίσης στο διαβιβαστικό του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή.

Με βάση τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας εξ' αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για:

-τον σύμβουλο επιχειρήσεων Συμεών Συκιαρίδη και σύζυγο της πρώτης του εξαδέρφης Ελένης Παπακωνσταντίνου (κόρης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου). Ο λογαριασμός άνοιξε το 2005 και μέχρι το 2007 κατατέθηκαν διάφορα ποσά , με το σύνολό τους να ανέρχεται στα 1.220. 000 δολάρια ΗΠΑ!

ον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ρωσώνη, που όπως διαπιστώθηκε από το Taxis Net είναι σύζυγος της πρώτης του εξαδέλφης Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (κόρης επίσης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου).


o.jpg

Συνεπώς αναμένονται εξελίξεις …

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top