Αντιδράσεις κομμάτων για τις αποκαλύψεις της λίστας Λαγκάρντ

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσιοποίηση όλης της λίστας ζητούν ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ

Δημοσιοποίηση όλης της λίστας Λαγκάρντ ζητούν με ανακοίνωση τους ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κάνοντας λόγο για απόδοση ευθυνών.

«Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τα πράγματα. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Απαίτηση του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας είναι να αποδοθούν οι ευθύνες» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον «Κόκκινο 105,5». «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με πρώτους τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, αλλά και σε όσους συγκάλυψαν και προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την παραδειγματική τιμωρία και τη δήμευση των περιουσιών όλων όσοι λήστεψαν -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- τον ελληνικό λαό ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. «Είναι η ώρα να χτυπήσουμε και την ατιμωρησία. Έρχονται και φεύγουνε διάφορες λίστες, λίστες με παράνομους που πήραν τα χρήματα από τον ελληνικό λαό, τα έβγαλαν στο εξωτερικό για να εξαγοράσ��υν στη συνέχεια τα κατασχεμένα σπίτια, τις κατασχεμένες επιχειρήσεις, τα κατασχεμένα χωράφια του ελληνικού λαού. Είναι η ώρα που θα πρέπει να αποδείξει το ελληνικό κράτος ότι τιμωρεί. Η ελληνική δικαιοσύνη να συλλάβει εκείνους οι οποίοι παρανόμησαν, να δημευτούν οι περιουσίες τους. Είναι η ώρα που δεν θα πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο με τους δήθεν νόμους περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες πολιτικοί, που δεν έβαλαν απλώς το δάκτυλο στο μέλι, αλλά που εκτέλεσαν τις ελληνικές οικογένειες» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Πλήρη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ζητά από την πλευ��ά της η ΔΗΜΑΡ: «Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν. Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους» τονίζει το κόμμα του κ. Κουβέλη σε ανακοίνωσή του.

Ανάλογο είναι το αίτημα και του ΚΚΕ το οποίο ζητά «να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top