Με θετικές και αρνητικές εμπειρίες στις βαλίτσες του επιστρέφει ο Τσίπρας από την Αργεντινή!

«Ο αγώνας κατά των αγορών δεν πρέπει να σταματήσει» τόνισε

Με θετικές και αρνητικές εμπειρίες στις βαλίτσες του επιστρέφει ο Τσίπρας από την Αργεντινή!

​Ικανοποιημένος επιστρέφει από την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας Αρμάνδο Μπουντού στο Μπουένος Άιρες με τον οποίο συζήτησε το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθεί η Αργεντινή.

«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι κρατάμε εμπειρίες-θετικές και αρνητικές- δυο χωρών που έγιναν πειραματόζωα- πολυ πριν γίνει η χώρα μας- μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Που, όμως, καταφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρομους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Τέλος, κρατάμε, τις πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες, μέχρι τώρα, δυνατότητες διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών της χώρας μας με αυτές τις δύο ισχυρές οικονομίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας ελπίσουμε πως το ταξίδι μας θα είναι μια καλή αφορμή ώστε αυτό να γίνει πράξη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρον» το ταξίδι του στην Αργεντινή.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Αργεντινής ήταν σαφής ως προς το ότι η εμβάθυνση της δημοκρατίας και η απασχόληση είναι η «καρδιά» της εφαρμοζόμενης πολιτικής στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής. Το βάθεμα της αναδιανομής υπέρ των ασθενέστερων, η ενίσχυση διακρατικών συμφωνιών, η στροφή του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων, η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία καθώς και ο ριζικός επανακαθορισμός της έννοιας της δημοκρατίας σε αντιδιαστολή με τους νόμους της αγοράς, είναι, κάποιοι από τους βασικούς πυλώνες αυτής της πολιτικής, σύμφωνα με τους Αργεντινούς αξιωματούχους.

Είχε προηγηθεί συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Αργεντινής (CTA). Εκεί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για την ανάγκη εντατικοποίησης του αγώνα των λαών «απέναντι στην κυριαρχία των αγορών και του νοεφιλελευθερισμού», ένας αγώνας που, όπως είπε, «είναι ταυτόχρονα αγώνας των δυνάμεων των λαών και των δυνάμεων της εργασίας σε όλο τον πλανήτη για δημοκρατία, προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Νοτίου Αμερικής Ταράσιο, ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες.

Βίντεο ΝΕΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top