Και μετά την κοπή της βασιλόπιτας… τι;;;;

Ιδού οι προτεραιότητες και οι στόχοι της κυβέρνησης για το 2013 !

​Αν η κυβέρνηση μπορούσε να ζητήσει κάτι από τον Άγιο Βασίλη, για δύο πράγματα θα έκανε ευχές... πρώτον να μπορέσουν να τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα του Μνημονίου ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα τον Μάρτιο και δεύτερον ο νέος χρόνος να μας «φέρει» επενδυτές ως αντίδοτο στην ανεργία!!!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει τις εκκρεμότητες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,2 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και 2 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού.

Η ψήφιση ��ου φορολογικού, η ρύθμιση για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου, είναι οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης Σαμαρα.

Πιο συγκεκριμένα, το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο σύστημα συλλογής αποδείξεων, τον διορισμό του γενικού γραμματέα εσόδων, αλλά και μέτρα για τη μείωση των πληρωμών σε μετρητά και την καθιέρωση κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου αναμένεται και η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των τιμολογίων της ΔΕΗ, με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ενέργειας να κάνουν λόγο για μεσοσταθμικές αυξήσεις ύψους 11%, ενώ κατά 3% θα αυξηθεί και το τέλος δικτύων και ΑΠΕ, το οποίο υπολογίζεται στο 30% του λογαριασμού. Παράλληλα, όμως σχεδιάζεται και η διεύρυνση των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου.

Η τρίτη και σημαντικότερη προτεραιότητα είναι η τόνωση της ρευστότητας στην αγορά με τη διάθεση 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Από αυτά, 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην πληρωμή εφάπαξ και την εξόφληση χρεών υπερχρεωμένων δήμων, ενώ τα υπόλοιπα 700 εκατ. σε επιστροφή ΦΠΑ και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εσόδων από τη φορ��διαφυγή, με τους τεχνοκράτες της task force να έχουν ήδη πιάσει δουλειά και τους πηγές του Μαξίμου να διαρρέουν πως εάν υπάρξουν περισσότερα έσοδα από τα προβλεπόμενα, το 30% θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ το υπόλοιπο 70% σε μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης.

ΦΩΤΟ stef000.blogspot- Βίντεο Mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top