Χριστουγεννιάτικα μηνύματα αισιοδοξίας από τους πολιτικούς αρχηγούς!

«Η περιουσία της εκκλησίας στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη» είπε ο Ιερώνυμος!

​«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» τόνισε στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέσω της εκπομπής της Ελληνικής Ραδιοφων��ας «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Πρώτο», δίνοντας παράλληλα σε όλους τους Έλληνες τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα!

Ο κ.Σαμαράς εκτίμησε πως το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, επισήμανε, ωστόσο, τόνισε ότι αν εργαστούμε συστηματικά η χώρα θα απογειωθεί και πάλι. Ο πρωθυπουργός προέταξε την κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, λέγοντας ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες από τις τωρινές και τις ξεπεράσαμε», διεμήνυσε μέσω του Α' Προγράμματος, από το Μπουένος Άιρες ο Αλέξης Τσίπρας. «Με τα όπλα που έχουμε όπως η πολιτιστική μας παράδοση και η αλληλεγγύη, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα έχουμε μια πιο αισιόδοξη χρονιά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το χρονικό διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας, τονίζοντας ότι είναι πρόταγμα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που πρέπει να αναπτυχθεί και να προστατεύσει όλους όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Παλεύουμε για να δώσουμε στην πατρίδα μας τον προσανατολισμό και την αξία της», δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ��πισημαίνοντας ότι «πρέπει να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για να βάλουμε τα θεμέλια της ��νάπτυξης, για να δώσουμε προοπτική στην πατρίδα μας».

Στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ζήτησε από την πολιτεία να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού, τονίζοντας πως θέτει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γή ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία στα κτήματά της.«Είναι καιρός να αρθούν τα εμπόδια, ώστε αυτή η λίγη περιουσία που απέμεινε στήν Εκκλησία να της επιτραπεί να την αξιοποιήσει προς όφελος του λαού μας. Και όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας και βοσ��ής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην Εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.
Βίντεο mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top