Ο.Κεφαλογιάννη: To 2013 θα είναι μια καλή χρονιά για τον Τουρισμό!

Η μείωση του ΦΠΑ εστίασης σε πρώτο φόντο

​Αισιόδοξη πως το 2013 θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό εμφανίστηκε η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως τα μηνύματα που έρχονται στο υπουργείο για κρατήσεις είναι ιδιαίτερα θετικά και χαρακτήρισε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, σε μια δύσκολη για τη χώρα χρονική περίοδο.

Μάλιστα η υπουργός προανήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μέσα στο 2013, ώστε να γίνουν τα πακέτα ακόμα πιο ανταγωνιστικά , ενώ όπως σημείωσε οι τιμές στις προσφερόμενες υπηρεσίες έχουν υποχωρήσει.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να αποκαταστήσει την εικόνα της Αθήνας, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των συχνών διαδηλώσεων και επεισοδίων στο κέντρο της πόλης, λέγοντας ότι προτεραιότητα είναι να μπει η πρωτεύουσα ξανά στον τουριστικό χάρτη.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο μέσα από στοχευμένες ενέργειες, προσπαθεί να αυξήσει τις αφίξεις από τις παραδοσιακές αγορές, ενώ όπως σημείωσε γίνεται άνοιγμα και σε νέες όπως οι επισκέπτες από την Κίνα την Ρωσία και την Ουκρανία, που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη και αύξηση του κατά κεφαλήν εισόδημα.

Όπως είπε στους στόχους του Υπουργείου περιλαμβάνεται και ο ειδικός τουρισμός όπως ο ιατρικός και ο θρησκευτικός, ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Τέλος η κα Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε πως μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου θα δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στον τουρισμό από ξένους και Έλληνες επενδυτές, ενώ όπως είπε θα δοθεί έμφαση και στην τουριστική κατοικία, υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και σε αρμονία με την τοπική κοινωνία.

Βίντεο από την εκπομπή "ΝΕΤ ΠΑΝΤΟΥ"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top