Βολές Κωνσταντοπούλου κατά Στουρνάρα για χαράτσι και δικαστική απόφαση

«Πλήρης περιφρόνηση για τη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση»

Βολές Κωνσταντοπούλου κατά Στουρνάρα για χαράτσι και δικαστική απόφαση
Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα και την κυβέρνηση με αφορμή τη δικαστική απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕη εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο «για την πρωτοφανή παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για το χαράτσι της ΔΕΗ» ��αι μίλησε για «πλήρη περιφρόνηση» της κυβέρνησης προς τη Δικαιοσύνη.

«Η εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών πρόσκληση σε παράβαση συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση δεν ενέχει μόνον πολιτική απαξία, αλλά, όπως επισημάνθηκε και από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εγείρει ζητήματα αξιόποινης συμπεριφοράς» επισημαίνει η ίδια, ενώ στα περί νέων μέτρων αν δεν εισπραχθεί το χαράτσι, η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρει τη λίστα Λαγκάρντ.

«Η μη ενεργοποίηση και εξάντληση κάθε προσφερόμενης διαδικασίας για τη φορολόγηση των μη φορολογηθεισών καταθέσεων στο εξωτερικό, συνιστά απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Και αφαιρεί κάθε δικαίωμα φορολογικής επιβάρυνσης των κατ’ επανάληψη φορολογηθέντων πολιτών, επιβάρυνσης που συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη “χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνάμεις τους”, όπως επισημαίνεται και στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών» καταλήγει η κα Κωνσταντοπούλου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top