Ολάντ: «Δεν θα καθορίσουν οι οίκοι αξιολόγησης την πολιτική μας»

«Η πολιτική μας καθορίζεται με γνώμονα το συμφέρον της Γαλλίας»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε στις Βρυξέλλες ότι η χώρα του δεν καθορίζει την οικονομική πολιτική της σε συνάρτηση με τις κρίσεις των οίκων αξιολόγησης αλλά με γνώμονα το συμ��έρον της Γαλλίας, στον απόηχο της απόφασης που έλαβε ο Fitch να διατηρήσει το τριπλό Α για την μακροπρόθεσμη γαλλική πιστοληπτική ικανότητα, αλλά με αρνητική προοπτική.

"Θα ακούσουμε αυτό που λέγεται, όμως την (οικονομική) πολιτική μας δεν θα την καθορίσουμε σε συνάρτηση με τον τάδε ή τον δείνα οίκο αξιολόγησης, την πολιτική μας θα την καθορίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της Γαλλίας", υπογράμμισε �� Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη που έδωσε στη βελγική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι "την πολιτική την καθορίζει το τι θέλουμε να δώσουμε (στη Γαλλία) ώστε να είναι δυνατή στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, αλλά και για να τής αφαιρέσουμε από τις αδυναμίες σε ό,τι αφορά το χρέος και το έλλειμμα".

"O Fitch", συνέχισε ο πρόεδρος Ολάντ, "επιβεβαίωσε την αξιολόγηση που έκανε πριν από μήνες, χωρίς να αλλάξει ο,τιδήποτε, περιλαμβανόμενης της αρνητικής προοπτικής που συνοδεύει το τριπλό Α".

Η αρνητική προοπτική αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εντός του 2013 ο Fitch να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο γαλλικό αξιόχρεο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top