Μανιτάκης στην επιτροπή της Βουλής: δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

«Είδατε καμία αναγκαστική αποχώρηση;» διερωτήθηκε

«Δεν θα γίνουν απολύσεις» ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, τονίζοντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής πως το 3ο μνημόνιο δεν αναφέρει τίποτα για 15.000 απολύσεις.

«Είμαστε στο τέλος του 2012, είδατε καμία αναγκαστική αποχώρηση; Παραμονές Χριστουγέννων θα θέσουμε σε αναγκαστική αποχώρηση, απόλυση 15.000 υπαλλήλους;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στο θέμα τη διαθεσιμότητας των υπαλλήλων επεσήμανε, πως έχουν καταγραφεί οι ανάγκες και οι μετακινήσεις θα γίνουν με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση και σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν δηλώσει οι υπηρεσίες.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως, «στο 3ο μνημόνιο ανέλαβα μόνο την υποχρέωση 2.000 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα με σκοπό τη μετάταξη και σύμφωνα με τον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων. Το σεβαστήκαμε και το εγγυηθήκαμε με ρητό νόμο. Αυτοί οι 2.000 θα ακολουθήσουν αυτό που προβλέπεται στον νόμο, μετακίνηση μετά από αξιολόγηση των τυπικών προσώπων και εγγύηση ΑΣΕΠ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top