Συνελήφθη ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών, γιος του περίφημου «Ελ Τσάπο»

Αναταραχές στη Σιναλόα - Ένα αεροπλάνο χτυπήθηκε μετά τη σύλληψή του

Η στιγμή της σύλληψης του βαρόνου των ναρκωτικών στο Μεξικό και γιος του περίφημου Ελ Τσάπο / Βίντεο Reuters

Συνελήφθη ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Οβίδιο Γκουσμάν, γιος του φυλακισμένου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Λίγες ώρες μετά, ένα αεροπλάνο χτυπήθηκε από πυρά στην πόλη Κουλιακάν, όπου ξέσπασαν ταραχές μετά τη σύλληψή του.

Η είδηση για τη σύλληψη του Οβίδιο κυκλοφόρησε έπειτα από μια νύχτα ταραχών στην πόλη Κουλιακάν, στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, όπου εδρεύει το ομώνυμο καρτέλ, μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο.

Ο Οβίδιο Γκουσμάν, ο οποίος ανέλαβε αρχηγική θέση στο Καρτέλ Σιναλόα μετά τη σύλληψη του πατέρα του, είχε κρατηθεί για λίγο τον Οκτώβριο του 2019, αλλά αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος, για να αποφευχθούν αντίποινα από το καρτέλ.

 

 

Σήμερα το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν επί ποδός προσπαθώντας να περιορίσουν τις αντιδράσεις της οικογένειας Γκουσμάν στην περιοχή.

Συνελήφθη ο γιος του βαρόνου των ναρκωτικών στο Μεξικό, Ελ Τσάπο

Συνελήφθη ο γιος του βαρόνου των ναρκωτικών στο Μεξικό, Ελ Τσάπο / Φωτογραφία CEPROPIE via AP File

Η σύλληψή του σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής Μεξικού-ΗΠΑ-Καναδά που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη του Μεξικού και στην οποία αναμένεται να συζητηθούν και θέματα ασφαλείας. 

Ένας Μεξικάνος αξιωματούχος είπε ότι η σύλληψη θα αποδειχθεί μια καλοδεχούμενη προσθήκη στη συνεργασία μεταξύ Ουάσινγκτον και Μεξικού σε θέματα ασφαλείας, ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. 

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν αμοιβή ύψους 5 εκατ.  δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη και την καταδίκη του Οβίδιο.

Ο βαρόνος του καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό Ελ Τσάπο

Ο βαρόνος του καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό Ελ Τσάπο - Φωτογραφία αρχείου AP (Eduardo Verdugo)

Ελ Τσάπο: Ένα αεροπλάνο χτυπήθηκε μετά τη σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν        

Το αεροδρόμιο της Κουλιακάν έκλεισε και θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μέχρι τις 10 το βράδυ, τοπική ώρα, ενώ οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. 

Λίγο αργότερα, ένα αεροπλάνο που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Κουλιακάν, στην Πολιτεία της Σιναλόα, ωστόσο κανένας επιβάτης, ούτε εργαζόμενος στο αεροδρόμιο δεν έπαθε το παραμικρό, ανακοίνωσε η μεξικανική αεροπορική εταιρεία Aeromexico.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυρά στο αεροδρόμιο του Κουλιακάν, το οποίο στη συνέχεια έκλεισε, εν μέσω ταραχών στην πόλη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top