Βρετανός θεραπεύτηκε από προχωρημένο καρκίνο - Του έδιναν 12 μήνες ζωής

Ακολούθησε μία πειραματική θεραπεία και ξεπέρασε το χολαγγειοκαρκίνωμα

βρετανία

Ένας άνδρας στη Βρετανία διαγνώστηκε με πολύ προχωρημένο καρκίνο στους χοληφόρων οδούς, με τους ειδικούς να του δίνουν μόλις 12 μήνες ζωής και τώρα ζει και απολαμβάνει την καθημερινότητά του απαλαγμένος εντελώς από τον καρκίνο, χάρη σε ένα πειραματικό φάρμακο, που του χορηγήθηκε από το Christie NHS Foundation Trust στο Μάντσεστερ. 

Βρετανία: 13χρονη με λευχαιμία γιατρεύτηκε χάρη σε νέα θεραπεία

Ο 51 χρόνων Robert Glynn, όπως εκμυστηρεύτηκε δε θα βρισκόταν σήμερα εδώ, εάν δεν αποφάσιζε  να ακολουθήσει την πειραματική θεραπεία που έχει αναλάβει το Christie NHS Foundation Trust.

Ένας άνδρας στη Βρετανία διαγνώστηκε με πολύ προχωρημένο καρκίνο στους χοληφόρων οδούς, με τους ειδικούς να του δίνουν μόλις 12 μήνες ζωής και τώρα ζει υγιής, απολαμβάνοντας την καθημερινότητά του / Φωτογραφία Unsplash

Ο Robert υπέφερε από φριχτούς πόνους στον ώμο, που οφείλονταν στον θανατηφόρο χολαγγειοκαρκίνωμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Τότε όμως, δεν ήξερε τι ήταν αυτό που τον πονούσε. Παρόλες τις αιματολογικές εξετάσεις και τις ακτινογραφίες, ο καρκίνος διαγνώστηκε κατά τύχη όταν εισήχθη με λοίμωξη στην χοληδόχο κύστη.

Μία ημέρα, λοιπόν, πριν από 49ά γενέθλιά του, τον Αύγουστο του 2020, μέσα στην πανδημία, ο Robert άκουσε τα πιο άσχημα νέα της ζωής του, ότι έπασχε, δηλαδή, από επιθετικό καρκίνο στους χοληφόρους οδούς, ένα είδος καρκίνου που διαγιγνώσκονται μόνο γύρω στα 1.000 άτομα ετησίως στη Βρετανία και μόνο το 5% αυτών ζουν πάνω από 5 χρόνια ή περισσότερα έπειτα από τη διάγνωση.

Η απίθανη ιστορία μιας γυναίκας που ήταν νεκρή για σχεδόν μια ώρα

Έπειτα από την πειραματική θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, προς έκπληξή του ο Robert είδε τους όγκους του να συρρικνώνονται από 12 σε 2,6 εκατ. στο συκώτι και από 7 στα 4,1 εκατ. στα επινεφρίδια / Φωτογραφία Unsplash

Ο καρκίνος του χοληφόρου πόρου προκύπτει από τα κύτταρα που επενδύουν εσωτερικά τους χολικούς πόρους, το σύστημα αποστράγγισης για τη χολή, η οποία παράγεται από το ήπαρ. Οι χοληφόροι αγωγοί συλλέγουν αυτή τη χολή, οδηγώντας τη στη χοληδόχο κύστη και τέλος στο λεπτό έντερο, όπου βοηθά στη διαδικασία της πέψης. Ο καρκίνος των χοληφόρων οδών ονομάζεται επίσης χολαγγειοκαρκίνωμα.

Ο Robert ενημερώθηκε ότι ο καρκίνος του είχε εξαπλωθεί ήδη και ότι είχε το πολύ 12 μήνες ζωής. Έτσι, του πρότειναν να απευθυνθεί στους ειδικούς του Christie NHS Foundation Trust στο Μάντσεστερ, όπου -αφού εξέτασαν ενδελεχώς τους όγκους-, του πρότειναν να ακολουθήσει ως θεραπεία ένα φάρμακο που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, σε συνδυασμό με τις κλασικές χημειοθεραπείες.

Βρετανία: Διανομέας κάνει... πατινάζ για να παραδώσει δέμα

Το συγκεκριμένο πειραματικό φάρμακο συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος σε τέτοιον βαθμό ώστε να πολεμά τα καρκινικά κύτταρα.

Έπειτα από την πειραματική θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, προς έκπληξή του ο Robert είδε τους όγκους του να συρρικνώνονται από 12 σε 2,6 εκατ. στο συκώτι και από 7 στα 4,1 εκατ. στα επινεφρίδια. Έτσι τον Απρίλιο ο Robert ήταν σε θέση να μπει στο χειρουργείο για την αφαίρεση των όγκων και προς έκπληξη των γιατρών, βρήκαν μόνο νεκρό ιστό σε αυτά τα σημεία, κάτι που σημαίνει ότι η θεραπεία είχε καταστρέψει όλα τα καρκινικά κύτταρα. Ήταν υγιής!

Σήμερα ο Robert δηλώνει υγιής και ευγνώμων που ακολούθησε αυτή την πειραματική θεραπεία και σώθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top