Βρετανία: 13χρονη με λευχαιμία γιατρεύτηκε χάρη σε νέα θεραπεία

Η Alyssa είναι η πρώτη ασθενής με αυτού του είδους καρκίνου που θεραπεύεται

Αισιοδοξία από πειραματική θεραπεία σε 13χρονη με λευχαιμία / Bίντεο ANT1

Αισιοδοξία, ελπίδα και δάκρυα χαράς σκόρπισε η είδηση ότι η πειραματική θεραπεία με γενετικά τροποποιημένα κύτταρα που δόθηκε σε 13χρονη Βρετανίδα που έπασχε από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, είχε ως αποτέλεσμα η μικρή ασθενής να παραμένει υγιής χωρίς σημάδια της νόσου εδώ και έξι μήνες.  

Στρεπτόκοκκος Α: Θάνατοι παιδιών σε Γαλλία και Ιρλανδία, μετά τη Βρετανία

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC News, η 13χρονη Alyssa διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία το 2021, μία συνηθισμένη μορφή καρκίνου σε παιδιά. Το αίμα της δεν ανταποκρίθηκε στις κλασικές χημειοθεραπείες ή σε μεταμόσχευση μυελού οστών, επομένως δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. Όμως οι γιατροί του Great Ormond Street Hospital του Λονδίνου, δοκίμασαν μία πρωτοπόρα πειραματική θεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα κύτταρα του ανοσοποιητικού από υγιή εθελοντή.

Βρετανία: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα νομίσματα με πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Telegraph (@telegraph)

«Σαρώνει» ο στρεπτόκοκκος A' τη Μ. Βρετανία - 15 παιδιά νεκρά από τη νόσο

Ουσιαστικά, αλλάζει τα γράμματα του κώδικα DNA και παρεμβαίνει αποτελεσματικά, όπως όλα έδειξαν στην περίπτωση της Alyssa. Παρουσίασε ύφεση για 28 μέρες, και μετά τη δεύτερη μεταμόσχευση, η λευχαιμία ήταν μη ανιχνεύσιμη στον οργανισμό της. 6 μήνες μετά, είναι στο σπίτι της καλά και ανυπομονεί να επιστρέψει στο σχολείο.

 

«Πρόκειται για μια εξαιρετική ένδειξη του τρόπου με τον οποίο, με εξειδικευμένες ομάδες και υποδομές, μπορούμε να συνδυάσουμε τις τεχνολογίες αιχμής στο εργαστήριο με συγκεκριμένα αποτελέσματα στο νοσοκομείο για τους ασθενείς», ανέφερε ο Ουασίμ Κάσιμ, σύμβουλος ανοσολόγος και καθηγητής στο GOSH. Αυτά τα σπουδαία νέα πάντως ανοίγουν τον δρόμο για τη θεραπεία αμέτρητων παιδιών και με άλλες μορφές καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top