Ρωσία: Ζωντανοί οι πιλότοι του μαχητικού που έπεσε σε πολυκατοικία

Πολίτες εντόπισαν τον έναν πιλότο μετά τη συντριβή στην πόλη Γεΐσκ

Σκηνές από το σημείο - Βίντεο από Reuters

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, όταν ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σε πολυκατοικία της πόλης Γεΐσκ, στη νότια ΡωσίαΟι πιλότοι εκτινάχθηκαν από το αεροσκάφος πριν από τη σύγκρουση και σώθηκαν.

Συνεργεία ερευνούν τα συντρίμμια μετά από συντριβή αεροσκάφους σε πολυκατοικία στη Ρωσία

Συνεργεία ερευνούν τα συντρίμμια (AP)

Το μαχητικό Sukhoi Su-34 ήταν σε εκπαιδευτική πτήση και ο κινητήρας του έπιασε φωτιά λίγο μετά την απογείωσή του τη Δευτέρα.

Βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail δείχνει τη στιγμή που πολίτες πλησιάζουν τον έναν από τους δύο πιλότους και τον ρωτούν: «Σας κατέρριψαν;». Ο πιλότος στη συνέχεια απαντάει αρνητικά.

Η ερευνητική επιτροπή της χώρας ξεκίνησε ποινική έρευνα για τη συντριβή του μαχητικού. Είναι το 10ο ρωσικό αεροσκάφος που συντρίβεται σε συνθήκες εκτός μάχης από τις 24 Φεβροουαρίου, όταν η Μόσχα εισέβαλλε στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το αεροπλάνο συνετρίβη μετά από φωτιά που έπιασε η μηχανή του λόγω τεχνικής βλάβης. Το μαχητικό έπεσε στην αυλή της πολυκατοικίας και έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη συντριβή του αεροσκάφους εξαπλώθηκε σε μια περιοχή περίπου 2.000 τ.μ., σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τους Υπουργούς Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και τον τοπικό κυβερνήτη να μεταβούν στο σημείο.

Εικόνες χάους μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους σε πολυκατοικία σε πόλη της Ρωσίας

Εικόνες χάους στο σημείο μετά από τη συντριβή (AP)

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι οι πιλότοι ενεργοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης. Πολίτες κατέγραψαν σε βίντεο τους δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτο στο έδαφος.

Ρωσία: Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους Su-34

Το Interfax, επικαλούμενο την τοπική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων, τόνισε ότι πέντε όροφοι του πολυώροφου κτιρίου τυλίχθηκαν στις φλόγες, οι επάνω όροφοι κατέρρευσαν και περίπου 45 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές.

Η πυροσβεστική προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες στην πολυκατοικία που έπληξε μαχητικό αεροπλάνο στην πόλη Γεΐσκ της Ρωσίας

Πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν τις φλόγες (AP)

Η πόλη Γεΐσκ βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα, ακριβώς απέναντι από την ουκρανική πόλη της Μαριούπολης, που καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και μια μακρά πολιορκία τους πρώτους μήνες της ρωσικής επίθεσης.

Πολίτες τοποθετούν αναμνηστικά για τους νεκρούς του αεροπορικού δυστυχήματος στην πόλη Γεΐσκ της Ρωσίας

«Γεΐσκ, θυμόμαστε, θρηνούμε» αναφέρει η επιγραφή (AP)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top